05.18.05 - Технологія цукристих речовин та продуктів бродіння

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7363

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології вилучення сахарози з бурякової стружки із застосуванням полімерного біоцидного препарату
    (2007) Чорна, Тетяна Миколаївна
    Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.05 – Технологія цукристих речовин та продуктів бродіння. – Національний університет харчових технологій, Київ, 2007. Робота присвячена підвищенню ефективності бурякоцукрового виробництва шляхом удосконалення технології вилучення сахарози з бурякової стружки. В дисертаційній роботі представлені результати теоретичних та експериментальних досліджень щодо закономірностей екстрагування сахарози із застосуванням полімерного біоцидного препарату комплексної дії – полігексаметиленгуанідину гідрохлориду (ПГМГХ). Встановлено ефективність застосування ПГМГХ під час перероблення сировини різної технологічної якості. Досліджено механізм взаємодії ПГМГХ з пектиновими речовинами клітинного соку буряків. Визначено ефективність біоцидної дії ПГМГХ відносно мікрофлори живильної води та дифузійного соку. Запропоновано технологію вилучення сахарози з бурякової стружки із застосуванням ПГМГХ, яка пройшла випробування в промислових умовах. Розроблено та затверджено галузеву технологічну інструкцію і технологічний регламент по використанню дезінфекційного засобу “Біодез” (на основі ПГМГХ) для дезінфекції технологічних вод та продуктів на підприємствах цукрової промисловості. The dissertation for obtaining of scientific degree of Candidate of the Technical Science on the specialty 05.18.05 – Technologies of sugary substances and fermentation products. – National University of Food Technologies, Kiev, 2007. The work is devoted to the increase of efficiency of sugar-beet production by the improvement of saccharose withdrawal technology from the beet shaving. In dissertation work the results of theoretical and experimental researches are represented in relation to the pattern of the saccharose extracting with application of modern polymeric biotsidic preparation – polyhexamethylene guanidine gidrohloride (PGMGH). It is set efficiency to the influence of PGMGH with the purpose of upgrading on the quality of diffusion and cleared juice at processing of a different technological quality. The mechanism of cooperation PGMGH is set with the pectin matters of diffusive juice is investigated. It is certain efficiency to the action of PGMGH on the microorganisms of nourishing water and diffusive juice. On the basis of the conducted researches the technology of withdrawal of saccharose is offered from the beet shaving with application PGMGH, which passed experimental verification and testing under industrial conditions. Technological branch instruction and technological branch regulation after the use of the disinfectant agent “Biodez” (on the basis of PGMGH) for dezinfection technological water and products at the enterprises of sugar-beet industry have been developed and ratified.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології вилучення цукрози з бурякової сировини
    (2007) Паламарчук, Наталія Іванівна
    Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05. 18. 05 - технологія цукристих речовин.- Національний університет харчових технологій, Київ, 2007. Робота присвячена актуальній проблемі - підвищенню продуктивності цукрового виробництва шляхом інтенсифікації процесу вилучення цукрози і одночасного очищення соку в процесі його одержання. Тому актуальним завданням є удосконалення технології вилучення цукрози із бурякової сировини, яка б дозволила підвищити якісні показники соку, зменшити втрати цукрози, покращити технологічні показники виробництва. Розроблено нову технологію вилучення цукрози з бурякової сировини у вигляді мезги з використанням живильної води з сульфатом алюмінію (патент України №38487 А). Визначені оптимальні режими теплового та хімічного оброблення бурякової сировини різної якості, на які отримано два патенти України (№62458А, №68229 А). Запропоновані способи забезпечують збільшення виходу цукру, покращення технологічних показників виробництва. Досліджено та показано ефективність використання нової технології вилучення цукрози з бурякової сировини у вигляді мезги для роздільного перероблення уламків та хвостиків буряків на цукрових заводах (патент України № 52119А). The thesis for obtaining the degree of Candidate of the Technical Science on the specialiti 05.18.05 «Technologies of saccharine substances», Ukrainian State University for Food Technologies, Kyiv, 2007. This is poject for an actual problem – to increase sugar development (made) by the intensification the process of extracting saccharose and the same time to filter juice in process of it made. A new technology's for extracting saccharose from the beet's in a way of pulpa with usage of nourishing water with a sulphate of aluminium have been worked out . Optimal wais of worning and chemical treating sugar – beet different made. The technology's for obtaining it considerably inereases the going out of sugar. It is showed effective using new technology extracting of saccharose from the sugar – beet pap for segregate processing segment the sugar – beet in sugar factory. It is showed that using of 0,06…0,08 % AL2 (SO4)3 to the weit of sugar – beet for preparing nourishing water during extracting of saccharose from the sugar – beet pap inereases the effect of puring the sugar – beet juice and it considerably inereases the going out of sugar and decreases it's iosses in molasses.
  • Ескіз
    Документ
    Наукове обґрунтування та розроблення фізико- хімічних методів інтенсифікації вилучення сахарози з цукрових буряків
    (2008) Гусятинська, Наталія Альфредівна
    Дисертація на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук за спеціальністю 05.18.05 – Технологія цукристих речовин та продуктів бродіння. – Національний університет харчових технологій, Київ, 2008. В дисертаційній роботі вирішена науково-прикладна задача – підвищення ефективності вилучення сахарози з бурякової сировини з одночасним очищенням дифузійного соку на основі застосування фізико-хімічних методів інтенсифікації технологічного процесу. Науково обґрунтовано механізм дії коагулянту основного сульфату алюмінію та катіонного флокулянту ПГМГХ на пектинові речовини під час екстрагування сахарози з бурякової стружки. Удосконалено технологію екстрагування сахарози із застосуванням зазначених реагентів. Визначено ефективність біоцидної дії ряду препаратів, розроблено способи дезінфекції сокостружкової суміші та затверджено 3 галузеві технологічні інструкції для застосування дезінфікуючих засобів у цукровому виробництві. Удосконалено технологію дифузійно-пресового вилучення сахарози. Розроблено технологію вилучення сахарози із застосуванням механічного розкриття бурякових клітин та хімічного впливу коагулянту чи флокулянту. Наведено результати промислових випробувань розроблених способів. The dissertation is presented to acquire the scientific degree of Doctor of Technical Sciences on the specialty 05.18.05 – Technology of Sugary Substances and fermentation products. – National University of Food Technologies, Kiev, 2008.43 In the dissertation the scientific applied problem of increase of efficiency of extraction of saccharose from beet cossettes with simultaneous clearing diffusion juice is solved on the basis of application of physical and chemical methods. The mechanism of sedimentation of pectinaceous substances in process of extraction saccharoses from beet cossettes is scientifically proved at use coagoulent the hydroksosulfate of aluminium (ОСА) and a polymeric antiseptic preparation of complex action - polyhexamethylene guanidine gidrohloride (PGMGH). Efficiency of disinfectant action of some chemical means is determined. Ways of disinfection diffusion juice are scientifically proved and developed. The 3 branch technological instructions for use of disinfectants are approved. The technology of diffusion-pressing extraction of sucrose from the sugar-beet cossettes is improved. The technology of processing of fragments of sugar beet and root crops of sugar beet with use of mechanical disclosing cells and chemical action coagoulent or flocculent is evolved. Results of industrial tests of an intensification of extraction of saccharose from beet are given.