05.18.05 - Технологія цукристих речовин та продуктів бродіння

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7363

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення технології високозцукреної патоки із пшениці
    (2007) Башта (Шеремет), Алла Олексіївна
    Робота присвячена розробленню технології високозцукреної патоки із нетрадиційної сировини – фуражного зерна пшениці. В дисертаційній роботі представлено теоретичні і експериментальні результати щодо закономірностей підготовки та гідролізу крохмалю безпосередньо із пшениці, отримання якісних гідролізатів та готового продукту. Розроблено способи очищення гідролізату від завислих та розчинних домішок. Обґрунтовано ефективність сумісної дії іллінського бентоніту та аніонного флокулянта Магнафлок LT 27 для попереднього очищення крохмальних гідролізатів від речовин жиро-білкового комплексу, додаткового знебарвлення та значного прискорення швидкості фільтрування. Запропоновано комбінований спосіб очищення гідролізату після зцукрювання за допомогою активного вугілля та природного сорбенту палигорскіту. Встановлено та пояснено явище ізоелектричного фокусуючого розділення гідролізату з виділенням молекулярних фракцій вуглеводів, білка та жиру. Розроблено технологію високозцукреної патоки із пшениці (фуражного зерна), обґрунтовано економічну ефективність від її впровадження. The dissertation is presented to acquire a scientific degree of candidate of thechnical science in the speciality 05.18.05 – Technology of sugary substances. –National University of Food Technologies, Kiev, 2007. Work is devoted to development of technology of highsaccharified treacle from untraditional raw material - feed-stuff corn of wheat. In dissertation work theoretical and experimental results are represented in relation to conformities to the law of preparation and hydrolysis of starch directly from a wheat, receipt of high-quality hydrolysates without admixtures and prepared product. The methods of cleaning of hydrolysates are developed from hanging and soluble admixtures up. Substantiation efficiency of compatible action of illinsky bentoite and anionic flocculant Magnofloc LT 27 for the previous cleaning of starched hydrolysates from a wheat from the matters of fatty-protein complex, additional discolouring and considerable acceleration of speed of filtration. The combined method of cleaning of hydrolysates is offered after saccharification by an active coal and natural sorbent of paligorskit. It is set and accounted for the phenomenon of isoelectric focusing division of hydrolysates with the selection of molecular factions of carbohydrates, albumen and fat. Technology of highsaccharified treacle is developed from a wheat (feed-stuff corn), substantiation economic efficiency from its introduction.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення попередньої вапнокарбонізації дифузійного соку
    (2010) Резніченко, Юрій Миколайович
    Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.05 – Технологія цукристих речовин та продуктів бродіння. – Національний університет харчових технологій, Київ, 2010. Робота присвячена підвищенню ефективності очищення соків шляхом використання попередньої ступінчастої вапнокарбонізації дифузійного соку з подальшим відокремленням осаду до основного вапнування. Розроблено новий спосіб очищення дифузійного соку з відокремленням осаду після ступінчастої вапнокарбонізації в сукупності з додаванням флокулянту Magnaflok LT-27 та карбонізації вапнованого соку зі ступінчастим зниженням лужності на І та ІІ карбонізаціях, який дозволяє одержати високий ефект очищення соку та зменшити загальні витрати вапна. Встановлено значне покращення технологічних показників очищеного соку за умов повертання всієї кількості суспензії соку І та ІІ карбонізацій на ступінчасту вапнокарбонізацію дифузійного соку за витрат вапна на вапнокарбонізацію 0,6…0,7% до маси соку та в сукупності з додаванням флокулянту Magnaflok LT-27 у кількості 0,5×10-4 до маси соку. Визначено, що найбільш ефективною точкою вводу суспензій соку І та ІІ карбонізацій є дифузійний сік. Розроблено апарат для проведення попередньої ступінчастої вапнокарбонізації дифузійного соку (деклараційний патент на корисну модель № 37536, 2008 р.). Використання попередньої ступінчастої вапнокарбонізації дифузійного соку з подальшим відокремленням осаду до основного вапнування надає можливість зменшити загальні витрати вапна відповідно на 0,6…0,7%СаО до маси соку при зберіганні високих якісних показників очищеного соку. Встановлено, що спосіб очищення дифузійного соку з відокремленням осаду до основного вапнування, не надає можливості карбонізувати сік основного вапнування до кінцевої лужності ІІ карбонізації без проміжної фільтрації. Використання в способі очищення дифузійного соку відокремлення осаду до основного вапнування і карбонізації вапнованого соку зі ступінчастим зниженням лужності на І карбонізації сприяє значному підвищенню ефекту очищення – чистота очищеного соку підвищується на 1,1 %, а загальний ефект очищення складає 39,68%. Thesis for a candidate of science degree on a speciality 05.18.05 – Technology of Sugary Substances and Fermentation Products. – National University of Food Technologies, Kyiv, 2010. This work is devoted to the raise of juice purification efficiency by means of using preliminary stepwise liming-carbonation of raw juice with subsequent sediment separation before the main liming. New raw juice purification method has been developed with sediment separation after the stepwise liming-carbonation in the aggregate with addition of flocculant Magnaflok LT-27 and carbonation of limed juice with stepwise alkalinity decrease at the 1st and 2nd carbonation. This method permits to obtain high juice purification effect and to reduce total lime consumption. Considerable improvement of purified juice technological characteristics has been determined provided recycling the total amount of the 1st and 2nd carbonation slurry to the stepwise limingcarbonation of raw juice and lime consumption for the liming-carbonation of 0.6-0.7 % on juice weight together with the flocculant Magnaflok LT-27 addition of 0,5×10-4 on juice weight. It was determined that raw juice is the most efficient point for the 1st and 2nd carbonation slurry input. Apparatus has been developed for carrying out of the preliminary stepwise liming-carbonation of raw juice (declaration Patent for useful model No. 37536, 2008). Employment of the stepwise liming-carbonation of raw juice with subsequent sediment separation before the main liming gives possibility to decrease total lime consumption up to 0.6-0.7 % on juice weight, maintaining high quality characteristics of purified juice. It was determined that the method of raw juice purification with sediment separation before the main liming does not give possibility to carbonate main liming juice up to the end alkalinity of the 2nd carbonation without interim filtration. Use in the method of raw juice purification with sediment separation before the main liming and carbonation of limed juice with stepwise alkalinity decrease at the 1st carbonation facilitate considerable increase of the purification effect. Purified juice purity rises by 1.1 % and the total purification effect is 39.68 %.