Покажчики
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/22354
Переглянути
1 результатів
Результати пошуку
Документ Мистецтво перетворень у світі вірусів та бактерій(2021) Каленська, Валентина СергіївнаМікроорганізми – це мікроскопічні організми, що живуть на Землі майже всюди: у воді, грунті, повітрі, в гарячих джерелах, всередині скель і супроводжують людину на протязі всього життя. Вони критично важливі для харчового ланцюга в природі, особливо переробки поживних речовин в усіх екосистемах. Науково-допоміжний бібліографічний покажчик представляє наукові публікації з питань мікробіології, біотехнології, клітинної та генної генної інженерії і т.д., завдяки яким промисловість одержала можливість випускати ряд біологічно-активних речовин, бактерійних, імунних препаратів та використовувати їх у харчуванні людини, медицині, сільському господарстві та багатьох інших галузях. Це монографії, навчальні посібники, наукові статті та публікації з періодичних видань. Покажчик адресовано науковцям, фахівцям, викладачам, здобувачам та всім тим, кого цікавить розвиток та вплив на людину сучасних технологій у сфері мікробіології та біотенології. Microorganisms are microscopic organisms that live on Earth almost everywhere: in water, soil, air, hot springs, inside rocks and accompany humans throughout life. They are critical to the food chain in nature, especially the processing of nutrients in all ecosystems. The auxiliary bibliographic index presents scientific publications on microbiology, biotechnology, cell and genetic engineering, etc., thanks to which the industry has been able to produce a number of biologically active substances, bacterial, immune drugs and use them in human nutrition, medicine, agriculture and many other industries. These are monographs, textbooks, scientific articles and publications from periodicals. The index is addressed to scientists, specialists, teachers, applicants and all those who are interested in the development and human impact of modern technologies in the field of microbiology and biotechnology.