05.18.07 - Технологія продуктів бродіння

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7365

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Розробка енергозбережної низькоінвестиційної технології спирту в брагоректифікації
    (2007) Журавський, Ігор Миколайович
    В дисертації виконано аналіз відомих енергозбережних технологій брагоректифікації спирту з високим ступенем енерготехнологічного комбінування, низько та безінвестиційних енергозбережних технологій та систем конденсації водноспиртової пари. За допомогою математичного моделювання встановлено залежність Пр і V від Рв для колони, яка має 37 т.т, з яких 8 вичерпуючі і 4 пастеризуючі і значень Хе=20; 35; 40; 60 % об., ХДр=96,2; 96,3; 96,5 % об., Рв=75; 80; 85 кПа і ΔР=0,8 кПа, а також досліджено вплив ХДр на V, Пр і Др в залежності від співвідношення виварних і концентраційних тарілок за Рв=80 кПа, ΔР=0,8 кПа для РК, яка має 37 т.т., 4 з яких пастеризуючі, при виробництві спирту етилового технічного з пониженою концентрацією марки А і Б. Одержано залежності витрати гріючої пари на процес брагоректифікації та продуктивності РК від ХДр Хе і Рв. Проведено аналіз теплового та ексергетичного балансів, а також термодинамічний аналіз елементів БРУВАК-М. Визначено оптимальну кількість тепла для відведення в дефлегматорі повітряного охолодження, проведено його розрахунки виготовлено і впроваджено в систему конденсації водно-спиртової пари з колон БРУ. Досліджено розподіл домішок спирту в ДПО за різних схем його підключення в систему конденсації БРУ. The Dissertation is presented for a Candidate Technical Science Degree, speciality 05.18.07 – Fermentation Products Technology. – National University of Food Technologies, Kiev, 2007. The analysis of well–known energy saving technologies for alcohol rectification and systems for condensation of alcohol vapor have been done. By mathematics simulation had been defined the dependence of vapor expenditure and reflux ratio from pressure on the over plate of rectifying column with hydraulic resistance of contact device. It has been studied influence of alcohol concentration in feeding on reflux ratio and vapor expenditure and rectifying column productiveness dependent on feeding plate by pressure on over plate of rectifying column at 80 kPa The analysis of heat and energy balances and thermo-dynamical analysis of elements of developed equipment have been done. It was optimized of heat quantity for taking the air cooling aside in dephlegmator. The construction of dephlegmator for air cooling have been developed. The alcohol admixture movement along of heat change tubes of air cooling dephlegmator has been studied. The low-investment energy saving Beer Rectifying Equipment ( BRE ) with elements working under low vacuum have been developed and implemented at eight alcohol plants. Air cooling dephlegmators have been implemented at six alcohol plants also.
  • Ескіз
    Документ
    Розробка та впровадження енерго- та ресурсозберігаючої технології спирту етилового технічного з вуглеводвмісної сировини
    (2003) Жолнер, Іван Дмитрович
    Дисертація на здобуття вченого ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.07- технологія продуктів бродіння.- Національний університет харчових технологій Міністерства освіти і науки України, Київ, 2003. Дисертація присвячена удосконаленню технології спирту етилового технічного (СЕТ) та денатурованого (СЕД) із відновлювальної сільськогосподарської сировини. На основі комплексного аналізу теоретичних і експериментальних даних розроблено енерго- і ресурсозберігаючу технологію спирту етилового технічного. Визначено фізико-хімічні та споживчі властивості СЕТ трьох категорій, розроблено брагоректифікаційні установки по виробництву СЕТ різних категорій та з різної сировини. На підставі аналізу властивостей технічного спирту визначено та узагальнено вимоги до денатуруючих речовин спеціальної денатурації. Одержано узагальнені рівняння залежності видимої міцності спирту етилового денатурованого та його відносної густини від якісного і кількісного складу денатуруючих добавок. Доведено, що доазеатропний етиловий спирт може використовуватись як сировина для виробництва паливного оксигенату - етилтретбутилового естеру, а також як високооктанова кисневмісна домішка до бензинів при умові застосування як стабілізаторів проти розшарування сивушного масла та ароматичних вуглеводнів. The thesis is for awarding an academic degree in Speciality 05.18.07 named Fermentation Product Technology in the National University of Food Technologies attached to the Ministry of Education and Science of Ukraine, Kyiv, 2003. That thesis is devoted to perfect the technical spirit technology (TST) and denatured spirit technology (DST) of renovated agricultural raw materials. Due to the analysis of theoretical and experimental data, there was worked out an energy and resource saving technology for technical spirit. There were determined physicochemical and consumers’ properties of the technical spirit technology of three categories. There was offered a conception of resource and energy saving technology for technical spirit. On the basis of that conception there was created brew rectification equipment to produce various categories of technical spirit made of various raw materials. Owing to the analysis of main properties of the technical spirit, the general requirements concerning denaturant substances of special denaturation were set and generalized. There were formulated generalized equations showing relationship between a visible strength of the denatured spirit, its comparative density and qualitativequantitative composition of the denaturant additives. It is proved that the preazeotropic spirit could be used as a raw material for producing fuel oxygenator, namely ethyltretbutyl ether as well as a gasoline highly octane oxygen additive provided that fused oil and aromatic carbohydrates are used as stabilizers against disintegration.