Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Розроблення композицій фіточаїв оздоровчого призначення – «Пори року»(2024) Козлова, Ярослава Володимирівна; Бажай-Жежерун, Світлана АндріївнаПроведено органолептичну оцінку фіточаїв «Пори року". Дані напої мають прийнятні показники якості. Враховуючи позитивні ефекти впливу окремих компонентів фіточаїв, можна прогнозувати комплексний позитивний вплив на організм людини. Рослинна сировина була підібрана таким чином, щоб відповідати певним потребам людини, які підвищуються у відповідні періоди року, тобто зимовий чай має зігріваючий та імунозміцнюючий ефект, весняний – легкий та ароматний, вітамінний; літній – освіжаючий і тонізуючий, осінній – заспокійливий та імуностимулюючий, містить природні полісахариди, які виявляють детоксикаційну діюДокумент Органолептичні показники зернового батончика(2020) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Молодід, Тетяна ІванівнаЗапропоновано застосування голозерного вівса, як основного компонента батончика. Також до складу продукту входять сушені овочі, горіхи, спеції, агар та сіль. Шляхом комбінування складників рецептури розроблено і досліджено у лабораторних умовах зразки батончика на основі пророщеного голозерного вівса, у процесі зберігання протягом 8 діб у герметичних та негерметичних умовах. Встановлено, що запах, смак, колір та вид на зламі двох зразків батончика (контрольного та батончика що зберігався у герметичних умовах) залишаються незмінними. Під час зберігання виробу у негерметичних умовах суттєво знижуються його органолептичні показники, зокрема смак та запах, спостерігаються помітні зміни поверхні батончика, оскільки виріб втрачає вологу. Із профілю зовнішнього вигляду зразків батончика відмічено, що батончик, при зберіганні 8 діб у герметичних умовах не суттєво відрізняється від контролю. Спостерігалась незначна втрата вологи, що вплинуло на стан поверхні виробу, яка була дещо сухою та матовою. Посивіння зразків не відбулося.