Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
  • Ескіз
    Документ
    Природні харчові сорбенти – захист від шкідливих факторів навколишнього середовища
    (2023) Береза-Кіндзерська, Людмила Василівна; Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна
    Альгінати – це солі альгінової кислоти, які є сорбентами холестерину та жирних кислот, тим самим усуваючи основні можливі причини розвитку атеросклерозу. Завдяки наявності вільних кислотних груп, альгінова кислота та альгінати здатні утворювати солі з іонами важких металів, токсичними елементами, радіонуклідами, забезпечуючи протирадіаційний ефект. Також вони входять до складу препаратів для лікування виразкових захворювань шлунково-кишкового тракту, оскільки здатні зупиняти кровотечі, мають антацидні властивості, стимулюють загоєння виразкових уражень