Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Вплив пилу прянощів і спецій на працівників кухні
    (2020) Шебеда, Анна Андріївна; Володченкова, Наталія Валеріївна
    Динамічний розвиток закладів харчування потребує постійного оновлення та розроблення нових страв. Майже кожна страва основної кухні відбувається з використанням прянощів, приправ та спеції. У роботі визначено небезпечні фактори у повітрі робочої зони працівників кухні, що використовують прянощі, приправи та спеції для виготовлення страв. Ідентифіковано заходи і засоби захисту здоров’я працівників закладу ресторанного господарства. The dynamic development of restaurants requires constant updating and development of new dishes. Almost every main course dish is made using seasonings and spices. The paper identifies hazards in the air of the work area of kitchen workers who use seasonings and spices for cooking. Measures and means to protect the health of restaurant employees have been identified.
  • Ескіз
    Документ
    Небезпека використання та вживання стручкового перцю роду capsicum annuum
    (2020) Лахно, Анастасія Ігорівна; Володченкова, Наталія Валеріївна
    У даній роботі було визначено чинники небезпеки при використанні та вживанні стручкового перцю роду capsicum annuum у закладах ресторанного господарства як працівниками кухні так і відвідувачами. Комплексна оцінка ризику небезпеки використання та вживання таких прянощі дозволить оцінювати та обирати безпечні методи використання для працівників кухні та вживати заходи щодо екстреної (невідкладної) першої медичної допомоги у разі прояву алергічної реакції у відвідувачів закладу чи працівників. The paper identifies the risk factors for the use and consumption of capsicum annuum in restaurants in the restaurant industry as kitchen staff and visitors. A comprehensive risk assessment of the hazard of using and consuming such spices will allow you to evaluate and choose safe methods of use for kitchen staff and take measures for emergency first aid in case of an allergic reaction in visitors to the institution or employees.
  • Ескіз
    Документ
    Упередження небезпек пилового забруднення
    (2018) Володченкова, Наталія Валеріївна; Накемпій, Олена Костянтинівна
    Впровадження вимог європейської моделі законодавства з екологічної безпеки потребує від підприємств зберігання, переробки та використання зерна удосконалення систем очищення повітря. Для розроблення технічних рішень щодо зменшення пилоутворення та попередження його впливу на виробничий персонал та навколишнє середовище проведено дослідження з використанням методу аналізу технологічних відхилень при обґрунтуванні небезпек, які можуть виникати в результаті порушень технологічних регламентів виробництва. Implementation of the requirements of the European model of environmental safety legislation requires from the enterprises of storage, processing and use of grain for the improvement of air purification systems. To develop technical solutions for reducing dust formation and preventing its impact on production personnel and the environment conducted research using the method of analysis of technological deviations in substantiating the hazards that may arise as a result of violations of technological regulations of production.