Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Вплив кристалічної структури вапняку на технологічні властивості вапняного молока(2005) Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна; Вєрченко, Лідія МихайлівнаДослідженням впливу кристалічної структури вапняків на технологічні властивості вапняного молока встановлено, що висока вихідна дисперсність вапняку сприяє одержанню вапна та водно-вапняної суспензії з розвиненою питомою поверхнею твердої фази, з підвищеною активністю вапна у вапняному молоці, збільшенню кількості гідроксиду кальцію, що розчиняється у вапняній воді та дифузійному соку при вапнуванні, та впливає на реологічні властивості вапняного молока. On technological properties of limewater it is set research of influence of crystalline structure of limestones, that high initial dispersion of limestone is instrumental in the receipt of lime and water-lime suspensions with the developed specific surface of hard phase, with the overactivity of lime in a limewater, to the increase of amount of gidroksidu of calcium which dissolves in a limewater and diffusive juice at liming, and influences on reologichni property of limewater.Документ Вплив питомої поверхні гідроксиду кальцію водно-вапняної суспензії на його реологічні властивості(2007) Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна; Вєрченко, Лідія МихайлівнаЕкспериментально та теоретично доведено, що питома поверхня твердої фази гідроксиду кальцію вапняного молока відповідає за його реологічні властивості, встановлено оптимальний діапазон питомої електропровідності - 0,35...0,55, за якого вапняному молоку притаманні найкращі фізико-хімічні властивості. Experimentally and it is well-proven in theory, that the specific surface of hard phase of gidroksidu of calcium of limewater answers reologichni property after his, the optimum range of specific conductivity is set - 0,35...0,55, for which to the limewater the inherent best physical and chemical properties.