Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 8 з 8
  • Ескіз
    Документ
    Зв′язана вода гідрофільних компонентів харчових продуктів
    (2022) Зінченко, Наталія Юріївна; Попова, Інна Вадимівна
    Властивості харчових продуктів залежать як від загальної кількості в них води, так і від форми зв'язку її з іншими компонентами. Вода, що входить до складу харчових продуктів може перебувати у зв′язаному (як фізично так і хімічно) і вільному стані. Вільною вважається вода змочування, яка здебільшого находиться у клітинному соці, між клітинами і на поверхні продукту. В ній розчинені органічні й мінеральні речовини. Вільна вода створює сприятливі умови для розвитку мікроорганізмів і діяльності ферментів. Тому продукти, які містять багато води, швидко псуються (фрукти, молоко). Вільна волога утримується в матеріалі механічно, за рахунок дисперсної просторової сітки матеріалу. Вона слабко в’язана з сухими речовинами може бути легко видалена з матеріалу. Під час висушування, заморожування, розморожування вільна волога видаляється досить легко, що призводить до втрати маси продуктів.
  • Ескіз
    Документ
    Недеструктивний аналіз вмісту мінеральних компонентів у вуглеводовмісній харчовій сировині
    (2022) Попова, Інна Вадимівна; Зінченко, Наталія Юріївна
    Пошук оптимальних умов перетворення вуглеводів харчової сировини, зокрема інуліну, пектину, крохмалю на фруктозо-олігосахаридні продукти вимагає ретельного вивчення хімічного складу сировини. Літературні дані свідчать про те, що хімічний склад вуглеводовмісної сировини (коренеплодів цикорію, топінамбуру, цукрового буряку, тощо) зокрема вміст мінеральних компонентів, вивчений ще не повністю і вимагає додаткових досліджень і уточнень. Адже макро- та мікроелементи в його складі не тільки є важливими нутрієнтами, але й можуть брати активну участь у перетвореннях органічних компонентів шляхом комплексоутворення на проміжних стадіях технологічних процесів. Крім того, вимагає до себе уваги і питання можливої взаємодії органічних сполук у складі сировини, зокрема біополімерів, що складають значну частину маси коренів – вуглеводів і білкових сполук .
  • Ескіз
    Документ
    Теоретико-методологічні засади дослідження екобезпечного розвитку суспільства
    (2021) Попова, Інна Вадимівна; Зінченко, Наталія Юріївна
    До числа основних складників екобезпечного розвитку, через які виявляється його сутність, належить й поняття екологічної безпеки. Екологічна безпека – це сукупність певних властивостей навколишнього природного середовища і створюваних цілеспрямованою діяльністю людини умов, за яких (з урахуванням екологічних і соціальних чинників та науково обґрунтованих допустимих навантажень на об'єкти біосфери) утримуються на мінімально можливому рівні ризику антропогенний вплив на навколишнє середовище і негативні зміни, що відбуваються в ньому, забезпечується збереження здоров'я та життєдіяльності людей і виключаються віддалені наслідки такого впливу для теперішніх та наступних поколінь.
  • Ескіз
    Документ
    Полісахаридні протекторні покриття стоматологічних пластмас
    (2019) Попова, Інна Вадимівна; Зінченко, Наталія Юріївна
  • Ескіз
    Документ
    Впровадження міжнародних стандартів - шлях до вирішення проблеми якості та безпеки продуктів харчування
    (2015) Зінченко, Наталія Юріївна; Сімурова, Наталія Вячеславівна
  • Ескіз
    Документ
    Координаційні властивості фосфорильованих пентадієнолів
    (2013) Сімурова, Наталія Вячеславівна; Зінченко, Наталія Юріївна
    Одержані єноли з фосфонільним угрупованням та β-дикарбонільним фрагментом. Показано, що вони є полідентантними лігандами. Вивчено комплексоутворення цих сполук з різними металами. Enols obtained with phosphonyl and β-dicarbonyl groups It has been shown that they are multidentate ligands. Studied their complexation with metal ions
  • Ескіз
    Документ
    Квантово-хімічне моделювання взємодії вуглеводів – структурних одиниць інуліну з амінооцтовою кислотою
    (НУХТ, 2010) Попова, Інна Вадимівна; Зінченко, Наталія Юріївна; Слива, Юлія Володимирівна
    При переході олігосахариди у водний розчин глобулярна структура поступово переходить у спіралеподібну. При цьому чим більше розведений розчин, тим менш стійкою стає глобулярна структура. In the time of solubility oligosaccharides globe structure gradually transitive in spiral. Globe structure are steadfast in solution at least concentration.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу електрогідравлічного оброблення на перехід складових в екстрагент цукровмісної рослинної сировини
    (НУХТ, 2010) Попова, Інна Вадимівна; Зінченко, Наталія Юріївна; Слива, Юлія Володимирівна
    Встановлено, що під дєю магнітного поля відбувається поляризація хімічних зв'язків у молекулах. При цьому молекули води, які мають постійний дипольний момент, орієнтується відносно магнітного поля. Be settled – magnetic field lead to polarization chemical bond at molecules. Molecules of water take one's bearings about magnetic field.