Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Обґрунтування вибору сировини для створення харчових продуктів, призначених для застосування у безглютеновій дієті
    (2017) Краєвська, Світлана Петрівна; Стеценко, Наталія Олександрівна
    Проведені нами дослідження дозволили розробити рецептуру і запропонувати спосіб виробництва безглютенового батончика на основі пророщеного насіння льону з додаванням гарбузового борошна та сухофруктів, який має високі споживчі якості. Впровадження у виробництво технології безглютенових батончиків дозволить задовольнити потреби у доступних харчових продуктах для спеціалізованого харчування хворих на целіакію, а також розширити асортимент виробів підвищеної харчової цінності лікувально-профілактичного призначення. Our research allowed us to develop a recipe and to propose a method of producing a gluten-free bar on the basis of germinated flaxseed, with the addition of pumpkin flour and dried fruits, which has high consumer qualities. The introduction of the technology of gluten-free bars will meet the needs of affordable foods for specialized nutrition for patients with celiac disease, as well as to expand the range of products of high nutritional value of therapeutic and prophylactic purposes.
  • Ескіз
    Документ
    Основні підходи до створення батончиків спеціалізованого призначення
    (2017) Краєвська, Світлана Петрівна; Стеценко, Наталія Олександрівна
    Проведено розроблення рецептури і запропоновано спосіб виробництва безглютенового батончика на основі пророщеного насіння льону з додаванням рисового борошна та сухофруктів, який має високі споживчі якості. Впровадження у виробництво технології безглютенових батончиків дозволить задовольнити потреби у доступних харчових продуктах для спеціалізованого харчування хворих на целіакію, а також розширити асортимент виробів підвищеної харчової цінності лікувально-профілактичного призначення. A recipe has been developed and a method of producing a gluten-free bar on the basis of germinated flax seeds with the addition of rice flour and dried fruits, which has high consumer properties. The introduction of the technology of gluten-free bars will allow to meet the needs of accessible food products for specialized nutrition of patients with celiac disease, as well as to expand the assortment of products of high nutritional value of therapeutic and prophylactic purposes.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз біохімічного складу сировини при створенні батончиків для людей з глютеновою ентеропатією
    (2017) Краєвська, Світлана Петрівна; Стеценко, Наталія Олександрівна
    Формування раціону здорового харчування на основі концепції збалансованості харчових речовин диктує необхідність створення продуктів з підвищеною харчовою цінністю. Впровадження у виробництво технології безглютенових батончиків на основі пророщеного насіння льону дозволить задовольнити потреби у доступних харчових продуктах для спеціалізованого харчування хворих на целіакію, а також розширити асортимент виробів підвищеної харчової цінності лікувально-профілактичного призначення. Formation of a healthy diet on the basis of the concept of balance of nutrients dictates the need to create products with high nutritional value. The introduction of technology of gluten-free bars on the basis of germinated flax seeds will meet the needs of accessible food products for specialized nutrition for patients with celiac disease, as well as to expand the range of products of high nutritional value of therapeutic and prophylactic purposes.
  • Ескіз
    Документ
    Формування культури правильного харчування cтудентів вищих навчальних закладів
    (2013) Краєвська, Світлана Петрівна; Стеценко, Наталія Олександрівна
    Проаналізовано незбалансованість раціонів харчування студентів. Показано роль Національного університету харчових технологій в підготовці фахівців з технологій оздоровчих продуктів. The paper analyzed the dietary imbalance students. The role of the National University of Food Technologies in training of specialists of healthy products technologies has been shown
  • Ескіз
    Документ
    Насіння льону – перспективний функціональний інгредієнт для створення оздоровчих продуктів
    (2013) Стеценко, Наталія Олександрівна; Краєвська, Світлана Петрівна
    В роботі представлені дані щодо хімічного складу, оздоровчої дії та здатності до набухання насіння льону. This paper presents data on the chemical composition, improving performance and ability to swell flax seeds.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення рецептури комбінованого молочного продукту оздоровчого призначення
    (2012) Краєвська, Світлана Петрівна; Стеценко, Наталія Олександрівна
    Поєднання корисних якостей молочних та злакових продуктів дозволяє отримувати гармонійні за складом та властивостями композиції. В них містяться такі дефіцитні для сучасного раціону харчові речовини, як кальцій та білок, незамінні амінокислоти, поліненасичені жирні кислоти, харчові волокна, вітаміни (С, В1, В2, В6, Е, β-каротин), олігосахариди та мінеральні речовини.Пропонується до кисломолочного сиру додавати 10% вівса та 7% пюре обліпихи. При цьому СКОР першої лімітованої НАК збільшується на 5,9%, коефіцієнт утилітарності – на 4,8%, коефіцієнт надлишковості зменшується на 2,9%. The combination of useful properties of dairy and cereal products can receive harmonious composition and properties of the composition. They are such scarce for the modern diet nutrients like calcium and protein, essential amino acids, polyunsaturated fatty acids, dietary fiber, vitamins (C, B1, B2, B6, E, β-carotene), oligosaccharides and minerals to rechovyny.Proponuyetsya cottage cheese add 10% oats and 7% sea buckthorn puree. This limited SCOR first NAC increased by 5.9%, the rate of utility - by 4.8%, the rate of redundancy is reduced by 2.9%.