Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Аналіз спектрів відбивання соняшникового насіння з різним вмістом олеїнової кислоти(2016) Гуцало, Інна Володимирівна; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Тамара Тихонівна; Манк, Валерій ВеніаміновичПорівняльний аналіз спектрів відбивання в ближній інфрачервоній області обрушеного та необрушеного насіння соняшнику з різним вмістом олеїнової кислоти показав, що всі спектри за своїм характером досить подібні, але помітна різниця в рівні відбивання між низьким і високим вмістом олеїнової кислоти та те, що обрушене насіння, незалежно від сорту соняшника, має однаковий початковий коефіцієнт відбивання R, вищий за необрушені зразки. A comparative analysis of reflection spectra in the near infrared region of hulled and unrefined sunflower seeds with different contents of olein acid showed that all spectra are similar in nature, but there is a difference in the reflection level between low and high olein acid content that hulled seeds, independently from sunflower varieties, have the same initial reflectance R, higher than that of unrefined specimens.Документ Фізичні методи визначення вмісту олеїнової кислоти у соняшниковому насінні(2017) Гущик, Валентина Олександрівна; Аліпатова, Марія Русланівна; Гуцало, Інна Володимирівна; Літвинчук (Воронцова), Світлана ІванівнаВміст олеїнової кислоти в насінні соняшнику може бути визначений аналітичними методами аналізу обрушеного насіння. За допомогою отриманих градуювальних рівнянь можна обчислювати відсотковий вміст олеїнової кислоти. При цьому коефіцієнти даних рівнянь визначаються під час градуювання аналізатора за зразками насіння з відомим вмістом в них зазначеної кислоти. Для виконання аналізу не потрібно застосовувати хімічні реактиви, при цьому знижена трудомісткість виконання аналізу за рахунок виключення ряду операцій, також значно зменшено час виконання аналізу. The content of oleic acid sunflower seeds can be determined by analytical methods of analysis hulled seeds. With the obtained calibration equation can calculate the percentage of oleic acid. This equation coefficients data determined during calibration of the analyzer on samples of seeds with known content therein said acid. To perform the analysis need not use chemical reagents, and the reduced complexity of the analysis by eliminating some operations, significantly reduced the performance analysis.