Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Вівсяний солод як сировина для оздоровчих продуктів
    (2011) Чумакова, Олена Володимирівна; Безсмертна, Л. О.; Ємельянова, Ніна Олександрівна; Мукоїд, Роман Миколайович
    При пророщуванні зерно збагачується біологічно активними речовинами. Тому вівсяний солод використовується при виробництві різних лікувально-дієтичних продуктів. Були досліджені два нових сорти голозерного вівса і для порівняння два розповсюджених плівкових сорту. В результаті проведених досліджень встановлено, що солод з голозерного вівса за вмістом вільних цукрів, загальних вільних і незамінних амінокислот, жиру і мінеральних речовин на 20-30% переважає солод плівковий.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання пророщених злакових культур
    (2010) Мукоїд, Роман Миколайович; Українець, Анатолій Іванович
    Представлено, що продукти харчування в процесі технологічної обробки при виробництві втрачають значну частину необхідних для організму людини компонентів. Це призводить до зниження природної біологічної цінності продуктів, що веде до порушення обмінних процесів в організмі людини. Вирішенням цієї проблеми є створення нових продуктів харчування з використанням пророщених злаків.
  • Ескіз
    Документ
    Овес голозерний як сировина для лікувально-дієтичних продуктів
    (2010) Мукоїд, Роман Миколайович; Українець, Анатолій Іванович; Ємельянова, Ніна Олександрівна; Чумакова, Олена Володимирівна
    За вмістом білкових речовин і жиру голозерний овес значно переважає звичайний, а вміст клітковини в голозерному вівсі у п'ять разів менший, ніж у звичайному. Завдяки таким особливостям хімічного складу зерна голозерний овес може бути цінною сировиною для виготовлення лікувально-дієтичних харчових продуктів.