Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Розробка нових видів молочно-овочевих продуктів на основі сиру кисломолочного
    (2024) Михалевич, Артур Петрович; Поліщук, Галина Євгеніївна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна
    Спосіб виробництва запіканки овочевої, що включає підготовку суміші, перемішування, формування, укладання у форму та випікання, який відрізняється тим, що додатково отримують молочно-білкову основу, попередньо готують овочевий наповнювач, а саме миють овочі, буряк очищують від шкірки парою, розрізують та подрібнюють, нагрівають до температури 70–90 °С, проводять гідроліз протопектину рослинної тканини лимонною кислотою при рН 2,8–3,2 протягом 85–90 хв, моркву очищують, подрібнюють та бланшують за температури 85–90 °C протягом 10–12 хв, підготовлені буряк і моркву змішують за співвідношення 1:1, подрібнюють до стану пюре, яке вносять у суміш на етапі підготовки, додають концентрат сироваткових білків та проводять випікання за температури 180–185 °C протягом 35–40 хв
  • Ескіз
    Документ
    Розробка нового виду дієтичного продукту підвищеної харчової цінності на основі сиру кисломолочного
    (2023) Бартошак, Іван Вікторович; Онопрійчук, Олена Олександрівна; Поліщук, Галина Євгеніївна
    Споживання молочно-білкових продуктів на основі сиру кисломолочного, які містять пребіотики, позитивно впливає на функції шлунково-кишкового тракту людини. Тому розробка нових видів сиркових виробів з біологічно-активними добавками, які володіють функціонально-технологічними властивостями, є перспективним напрямом наукового дослідження прикладного характеру.
  • Ескіз
    Документ
    Розробка нових видів молочно-овочевих продуктів на основі сиру кисломолочного
    (2021) Сапіга, Вікторія Ярославівна; Михалевич, Артур Петрович; Поліщук, Галина Євгеніївна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна
    Аналіз харчового статусу людей різних країн світу вказує на перевантаження раціону харчування продуктами підвищеної калорійності за вмісту тваринних жирів і вуглеводів та одночасного дефіциту білків, поліненасичених жирних кислот, вітамінів, макро- і мікроелементів, харчових волокон. У рамках реалізація концепції здорового харчування, необхідною умовою є вживання «функціональних продуктів харчування», систематичне вживання яких виявляє позитивну регулюючу дію на функції систем та органів людського організму.
  • Ескіз
    Документ
    Розробка рецептури молочно-білкового полікомпонентного продукту
    (2019) Крайнова, Дар’я Вячеславівна; Устименко, Ігор Миколайович; Поліщук, Галина Євгеніївна
    Результати проведених досліджень свідчать про доцільність композиційного поєднання сиру кисломолочного нежирного, одержаного кислотно-сичужним зсіданням, купажу олій та овочевого наповнювача із зеленню, що гарантує високу якість та підвищену харчову цінність розробленого молочно-білкового полікомпонентного продукту. The results of the conducted studies testify to the expediency of a compositional combination of sour milk cheese, blended oil and vegetable filler with herbs, which guarantees high quality and high nutritional value of the developed sour milk cheese polycomponent composition