Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Ключові напрямки відновлення вітчизняної економіки після закінчення війни
    (2022) Скопенко, Наталія Степанівна; Удворгелі, Лариса Іванівна
    Відкритий воєнний напад Росії за підтримки Беларусі на Україну 24 лютого 2022 року є продовження російсько-української війни за незалежність і суверенітет України, яка триває з 2014 року. Для ефективної післявоєнної відбудови країни потрібно вирішити чотири базові проблеми: зміна системи управління; повернення населення (демографічне вирівнювання); зміна підходів до зовнішньої політики; побудова нової (новітньої) економічної моделі, заснованої на економіці ХХІ століття. Гарантією швидкого відновлення України після закінчення воєнних дій є подальше проведення структурних реформ, залучення масштабної міжнародної підтримки та інтеграція в Європейський союз. Russia's open military attack on Ukraine with the support of Belarus on 24 February 2022 is a continuation of the Russian-Ukrainian war for Ukraine's independence and sovereignty, which has been going on since 2014. For effective post-war reconstruction of the country, four basic problems need to be solved: changing the governance system; returning the population (demographic levelling); changing approaches to foreign policy; and building a new (modern) economic model based on the economy of the 21st century.A guarantee of Ukraine's rapid recovery after the end of hostilities is the continued implementation of structural reforms, the attraction of large-scale international support and integration into the European Union.
  • Ескіз
    Документ
    Математичні методи в сучасних економічних дослідженнях
    (2021) Скопенко, Наталія Степанівна; Удворгелі, Лариса Іванівна
    Застосування математичних методів та технологій дозволяє ефективно розв’язувати задачі моніторингу, моделювання, прогнозування, планування, управління та прийняття рішень в умовах невизначеності, ризиків, небезпек, криз і катастроф та на основі отриманих даних розробляти ефективні управлінські рішення щодо розвитку складних соціально-економічних систем. The application of mathematical methods and technologies allows us to effectively solve the problems of monitoring, modelling, forecasting, planning, management and decision-making in the face of uncertainty, risks, hazards, crises and disasters and, based on the data obtained, to develop effective management decisions for the development of complex socio-economic systems.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу глюкозно-фруктозного сиропу на якість булочних виробів
    (2007) Бондаренко, Юлія Вікторівна; Удворгелі, Лариса Іванівна; Дробот, Віра Іванівна
    В тезах представлено закономірності зміни технологічних характеристик напівфабрикатів і показників якості готової продукції в залежності від дозування глюкозно-фруктозного сиропу та в порівнянні з впливом цукру. Встановлено технологічно доцільне дозування глюкозно-фруктозного сиропу для виробництва булочних виробів. In theses presented patterns of technological change in the characteristics of semi-finished and finished product quality, depending on the dosage Glucose-fructose syrup and compared with the influence of sugar. Established technologically appropriate dosage Glucose-fructose syrup production buns.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення амінокислотного складу хліба, виготовленого з крохмалю
    (2010) Грищенко, Анна Миколаївна; Удворгелі, Лариса Іванівна
    В роботі наведено результати визначення вмісту амінокислоти фенілаланіну в безбілковому хлібі з суміші картопляного і кукурудзяного крохмалів з використанням хлібопекарських дріжджів для розпушення тіста. Встановлено, що вміст білка в такому хлібі становить 1,4 % в перерахунку на сухі речовини, а вміст амінокислоти фенілаланіну – 8,7 мг / 100 г продукту, що не перевищує допустимі норми. The paper presents the results of the determination of the amino acid phenylalanine in protein-free bread from a mixture of potato and corn starches using baker's yeast to loosen the dough. Found that the protein content in a bread was 1.4% based on the dry matter, and the amino acid phenylalanine content - 8.7 mg / 100 g product, which does not exceed the permissible limits.
  • Ескіз
    Документ
    Попередження захворювання хліба на картопляну хворобу за прискореного способу приготування тіста
    (2010) Тесля, Ольга Дмитрівна; Удворгелі, Лариса Іванівна; Дробот, Віра Іванівна
    Стаття розглядає проблему картопляної хвороби хліба. Визначено низьке кислотонакопичення в тісті через відсутність в дріжджах супутньої молочнокислої мікрофлори. Зроблено висновок про доцільність внесення в тісто заквасок. The article considers the problem of potato disease bread. Defined low acid accumulation in the dough due to the absence co-lactic yeast microflora. The come to conclusion about expediency introduction ferments in dough.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу борошна круп’яних культур на кислотонакопичення в безглютеновому тісті
    (2012) Грищенко, Анна Миколаївна; Удворгелі, Лариса Іванівна
    Дослідженно залежність зміни кислотності в безглютеновому тісті під час бродіння, залежно від виду борошна в рецептурі. Встановлено, що в тісті з борошном круп’яних культур, внаслідок інтенсифікації процесів бродіння підвищується кінцева кислотність тіста, що позитивно впливає на смакові властивості хліба. The dependence of the change in acidity of gluten-free dough during fermentation, depending on the type of flour in the recipe. Found that in the dough of flour cereal crops, due to the intensification of processes of fermentation increases the acidity of the dough, which has a positive effect on the taste of the bread.