Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Вплив заморожування на антиоксидантну активність ягід
    (2020) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Шутюк, Віталій Володимирович
    Об'єктами дослідження служили свіжі і свіжоморожені ягоди малини сорту Атлант, свіжі і свіжоморожені ягоди вишні сорту Володимирська, свіжі і свіжоморожені ягоди полуниці сорту Альбіон, свіжі і свіжоморожені плоди сливи сорту Угорка, свіжі і свіжоморожені ягоди чорної смородини сорту Титанія, свіжі і свіжоморожені ягоди червоної смородини сорту Ровада, свіжі і свіжоморожені ягоди горобини (аронії) чорноплідної, а також свіжоморожені ягоди чорниці, свіжоморожені ягоди журавлини, свіжоморожені ягоди брусниці, придбані в торговельній мережі. The objects of study were fresh and fresh-frozen berries raspberries of the Atlant variety, fresh and fresh-frozen berries of a cherry of the Vladimir grade, fresh and fresh-frozen berries of a strawberry of the Albion grade, fresh and fresh-frozen fruits of a plum of a grade Cucumber, fresh and fresh-frozen berries of black currant of the Titania grade, fresh and fresh-frozen Rovada red currant berries, fresh and fresh-frozen rowan berries (chokeberry) chokeberry, as well as fresh blueberries, fresh frozen cranberries, fresh-frozen berries of a cowberry bought in a trade network.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи застосування адсорбентів кисню для зберігання харчових продуктів
    (2020) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Сеньків, Михайло Миколайович; Шутюк, Віталій Володимирович
    На кафедрі технології консервування національного університету харчових технологій досліджено вплив використання адсорбентів кисню на органолептичні та фізико-хімічні показники харчових напівфабрикатів та готових продуктів. Встановлено, що пакетик з поглиначем зменшує за 12…96 годин рівень вмісту кисню до менше 0,1 %, підтримує його рівень протягом декількох місяців. Поглинач кисню ефективний при широкому діапазоні коефіцієнта вмісту вологи в продукті - від 0,3 до 0,8 5%. The Department of Canning Technology of the National University investigated the influence of the use of oxygen adsorbents on organoleptic and physico-chemical indicators of food semi-finished products and finished products. It is found that the sachet with absorber reduces in 12...96 hours the level of oxygen content to less than 0,1 %, supports its level for several months. Oxygen absorber is effective at wide the moisture content of the product ranges from 0.3 to 0.85 %.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив умов зберігання на якість суниці садової сорту Фестивальна ромашка
    (2019) Галінська, Олександра Сергіївна; Шутюк, Віталій Володимирович
    В роботі наведено результати застосування спеціальних пакувальних матеріалів з бар’єрними властивостями та низьких температур для суниці садової сорту Фестивальна ромашка. Результати свідчать, що створення модифікованого газового середовища дозволяє збільшити термін зберігання суниці більше ніж чим в чотири рази та зберегти її якісні характеристики. The paper presents the results of the use of special packaging materials with barrier properties and low temperatures for strawberry garden variety Festival Chamomile. The results show that the creation of a modified gas environment can increase the shelf life of strawberries by more than four times and preserve its quality characteristics.
  • Ескіз
    Документ
    Застосування Xtend-технології для зберігання рослинної продукції
    (2017) Савонік, Тетяна Анатоліївна; Ляцевич, Людмила Володимирівна; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир Павлович
    В роботі розглянуті перспективи використання Xtend-технології для зберігання овочів та фруктів. Основа даної технології – створення модифікованої атмосфери всередині полімерної упаковки і підтримання її під час зберігання до моменту споживання продукту. In this work, consider the prospects of using Xtend-technology for the storage of vegetables and fruits. The basis of this technology is the creation of a modified atmosphere within the polymer packaging and its maintenance during storage until the consumption of the product.
  • Ескіз
    Документ
    Переваги застосування Xtend-технології для зберігання рослинної продукції
    (2017) Савонік, Тетяна Анатоліївна; Ляцевич, Людмила Володимирівна; Шутюк, Віталій Володимирович
    В роботі розглянути перспективи використання Xtend-технології для зберігання овочів та фруктів. Основа даної технології – створення модифікованої атмосфери всередині полімерної упаковки і підтримання її під час зберігання до моменту споживання продукту. In this work, consider the prospects of using Xtend-technology for the storage of vegetables and fruits. The basis of this technology is the creation of a modified atmosphere within the polymer packaging and its maintenance during storage until the consumption of the product.
  • Ескіз
    Документ
    Динаміка зміни показників сировини рослинного походження під час зберігання в охолодженому стані
    (2015) Лехнівська, Світлана Василівна; Хижняк, Віроніка Віталіївна; Жеплінська, Марія Михайлівна; Бессараб, Олександр Семенович; Шутюк, Віталій Володимирович
    В роботі наведено результати зберігання яблук та топінамбура протягом двох місяців в умовах понижених температур. На основі аналізу отриманих результатів встановлені оптимальні параметри зберігання яблук та топінамбура. This paper presents the results of artichoke and apple storage for two months under conditions of low temperature. Based on the analysis of the results set optimal parameters storage apples and artichoke.