Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Improvement of water preparation technology for the production of alcoholic beverages of stable quality(2022) Kuzmin, Oleg; Stukalska (Ivanova), Nataliia; Dudarev, Igor; Mykhailov, BogdanIt was found that the sodium mass concentration of the prepared water affects the stability of alcoholic beverages during storage. To increase the stability of vodka according to the presented water technology, the following reduction occurs: the mass concentration of sodium (Na) by 23 times – from 266.1 to 11.6 mg/dm3; total alkalinity (TA) by 21 times – from 4.1 to 0.2 mmol/dm3; mass concentration of silicon (Si) by 13 times – from 6.5 to 0.5 mg/dm3; mass concentration of silicic acid (H2SiO3) by 13 times – from 13.9 to 1.1 mg/dm3. Встановлено, що масова концентрація натрію у підготовленій воді впливає на стійкість алкогольних напоїв при зберіганні. Для підвищення стійкості горілки за представленою технологією води відбувається зниження: масової концентрації натрію (Na) у 23 рази – з 266,1 до 11,6 мг/дм3; загальної лужності (TA) у 21 раз – з 4,1 до 0,2 ммоль/дм3; масової концентрації кремнію (Si) у 13 разів – з 6,5 до 0,5 мг/дм3; масової концентрації кремнієвої кислоти (H2SiO3) у 13 разів – з 13,9 до 1,1 мг/дм3.Документ Schematization of functional zones in restaurants according to HACCP(2022) Kuzmin, Oleg; Polyovyk, Volodymyr; Dudarev, IgorThe purpose of the work is to determine the functional zones in the restaurant management depending on the risk of contamination of raw materials, semi-finished products and finished products. Метою роботи є визначення функціональних зон у закладі ресторанного господарства у залежності від ризику забруднення сировини, напівфабрикатів і готової продукції.