Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Зараз показуємо 1 - 2 з 2
Документ Creation of food products for the prevention of iron deficiency(2024) Poloz, Vadim; Moskaluyk, Oksana; Haschuk, OlexandraДля збагачення харчових продуктів мінеральними речовинами використовують ті мікронутрієнти, дефіцит яких реально існує. Так досить широко поширені й небезпечні для здоров'я нестача заліза, так як виконує різноманітні функції в організмі людини. Цей мікроелемент необхідний для роботи імунної системи, синтезу гормонів і нормального кровообігу. Залізо не виробляється організмом, тому включати в раціон продукти з його вмістом життєво важливо. Кращі джерела заліза - м'ясо і морепродукти, бобові, шпинат, горіх, деякі фруктиДокумент Production of meat products for health purposes(2024) Kolomiets, Ilia; Moskaluyk, Oksana; Haschuk, OlexandraОднією з важливих складових сучасного оздоровчого харчування являється щоденне споживання продуктів рослинного походження, що є джерелом більшості вітамінів, провітамінів, мінеральних речовин та харчових волокон. Продукти функціонального, оздоровчо-профілактичного призначення призначені сприяти профілактиці захворювань, покращення захисних функцій та створення умов для підвищення здатності організму протидіяти несприятливому впливу навколишнього середовища. Одночасно вони повинні або служити збереженню здоров’я, або відновленню. Значної проблеми набуває недостатнє надходження низки мікроелементів, зокрема йоду