Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
8 результатів
Результати пошуку
Документ Організація виробництва стерилізаційної апаратури на машинобудівному підприємстві малої потужності(2024) Сушко, Володимир Костянтинович; Десик, Микола Григорович; Губеня, Олексій ОлександровичРозглянуті особливості організації роботи підприємств малої та середньої потужності із виробництва обладнання для фармацевтичної галузі та медицини.Документ Organisation of production of sterilisation equipment at a small machine-building enterprise(2024) Sushko, Volodymyr; Desyk, Mykola; Gubenia, OleksiiThe article considers the peculiarities of organisation of work of small and medium-sized enterprises engaged in production of equipment for the pharmaceutical industry and medicine.Документ Translation of technical terminology of distillation processes(2024) Omelianenko, Kostiantyn; Grynevych, OksanaProofreading is essential when translating with the help of Google Translate. Correct terminology in English-language publications will create a positive image of Ukrainian scientists. The peculiarities of the translation of technical terminology from the processes of distillation have been considered.Документ Цифрові технології в обладнанні технологічних процесів м’ясопереробної промисловості(2024) Михайлов, Валерій Михайлович; Шевченко, Андрій Олександрович; Прасол, Світлана Володимирівна; Бабанов, Ігор Геннадійович; Бабанова, Олена ІгорівнаРозглянуто значення цифрових технологій в обладнанні технологічних процесів м'ясопереробної промисловості. Вказується на потребу в цифрових інструментах для покращення якості продукції, оптимізації процесів та забезпечення безпеки. Зазначається, що цифрові технології в обладнанні можуть поліпшити продуктивність, якість продукції, зменшити витрати та забезпечити безпеку праці. Розглядаються проблеми, пов'язані з вимірюванням параметрів технологічних процесів, та шляхи їх автоматизації.Документ Розробка технологічного обладнання для приготування цукрового сиропу у виробництві чайного грибу(2022) Удодов, Сергій ОлександровичСтаття присвячена розробці принципово нового технологічного обладнання для приготування цукрового сиропу у виробництві чайного грибу. Розроблене технологічне обладнання дозволяє прискорити процес повноцінного високоякісного розчинення цукру.The article is devoted to the development of fundamentally new technological equipment for the preparation of sugar syrup in the production of kombucha. The developed technological equipment allows you to speed up the process of complete, high-quality sugar dissolution.Документ Електромеханічне обладнання для закладів ресторанного господарства(2022) Стукальська (Іванова), Наталія Миколаївна; Антоненко, Артем ВасильовичПроаналізовано сучасні види електромеханічного обладнання, яке використовується в закладах ресторанного господарства. Було досягнуто висновку, що сучасне професійне обладнання для закладів ресторанного господарства допомагає автоматизувати процес приготування їжі, зробити її не тільки смачною, але й корисною. Modern types of electromechanical equipment used in restaurants are analyzed. It was concluded that modern professional equipment for restaurants helps to automate the process of food preparation, to make it not only tasty, but also useful.Документ Удосконалення схеми виробництва спеціально випеченої хлібної крихти(2020) Махинько, Валерій Миколайович; Махинько, Людмила ВасилівнаПанірувальні сухарі – хлібний продукт, попит на який зростає з кожним роком. Насамперед це пов’язано з появою на ринку великої кількості різноманітних заморожених м’ясних і рибних напівфабрикатів, які набувають все більшої популярності у споживачів. Найчастіше як панірувальні сухарі використовують хлібну крихту, отриману подрібненням звичайних висушених хлібобулочних виробів. Однак органолептичні та фізико-хімічні характеристики такої крихти неоднорідні й суттєво різняться у різних партіях продукції. Тому перспективнішим є виробництво спеціально випечених панірувальних сухарів. На конкретному прикладі встановлено основні обмежувальні фактори виробництва і запропоновано ряд заходів для їх подолання. Rusk flour is a bread product which becomes more and more in demand every year. This is primarily due to a large number of various frozen semi-finished meat and fish products on the market that are becoming increasingly popular among consumers. Bread crumbs made by grinding usual dried bakery products are most commonly used as rusk flour. However, organoleptic, physical and chemical features of such bread crumbs are not uniform and can vary significantly from batch to batch. So, production of specially baked rusk flour is more promising here. It uses a specific example where the main limiting production factors are established, and proposes a number of measures to overcome them.Документ Аналіз обладнання для очищення зернових культур(Тарасенко, В. Аналіз обладнання для очищення зернових культур / В. Тарасенко, Р. Якобчук // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 86 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 2–3 квітня 2020 р. – Київ : НУХТ, 2020 р – Ч. 2. – С. 92., 2020) Тарасенко, Володимир Олександрович; Якобчук, Роман ЛеонідовичАктуальною задачею при зберіганні і переробці зернових культур є їх попереднє очищення від домішок та забруднень. Вибір ефективного обладнання – запорука якісної продукції. Провівши аналіз конструкцій та режимів роботи обладнання для очищення зернових культур, встановлено, що дане обладнання потребує детального вивчення та дослідження процесу повітряного очищення зернових культур. Actual problems during storage and processing of grain crops is their prior removal of impurities and contaminants. The choice of effective equipment is the key to quality products. After analyzing the designs and modes of operation of equipment for cleaning cereals, it was found that this equipment requires a detailed study and study of the process of air cleaning of cereals.