Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Перспективи використання комплексних функціональних композицій для стабілізації емульсій(2020) Фурсік, Оксана Петрівна; Страшинський, Ігор МирославовичВикористання в технології комбінованих м'ясних виробів продуктів переробки зернових культур дозволяє підвищити харчову і біологічну цінність, сприяє сталому і рівномірному розподілу інгредієнтів. Сировина рослинного походження містить клітковину, пектинові речовини, багата макро- і мікроелементами, вітамінами і може бути ресурсом біологічно активних речовин, яких мало в м'ясній продукції. Use in the technology of combined meat products processing of grain crops allows to increase nutritional and biological value, promotes constant and even distribution of ingredients. Raw vegetable origin contains fiber, pectin, rich in macro- and trace elements, vitamins and can be a resource of biologically active substances that are low in meat products.Документ Сосиски консервовані, з підвищеним вмістом гемового заліза(2019) Пасічний, Василь Миколайович; Хорунжа, Тетяна Олегівна; Логвиненко, Наталія ПетрівнаАктуальним питанням сьогодення є збільшення асортименту м’ясних консервів. Варені ковбасні вироби мають обмежений термін зберігання, а також вимагають особливих умов зберігання на відміну від м’ясних консервів, які мають набагато більший термін реалізації. В сучасних технологіях пакування набуває поширення новий клас виробів традиційного асортименту, який завдяки використанню фізичних методів впливу на сировину, підвищеним вимогам до організації санітарної безпечності виробництв дозволяє виробляти продукцію подовженого терміну зберігання. Хоча харчова і біологічна цінність даних виробів дещо поступається традиційним видам м'ясних продуктів, однак при належному підборі рецептурних збагачувачів, цільовому використанню суміжних продуктів, що отримують при виробництві м'яса, в поєднанні з біологічними збагачувачами тваринного походження дозволяє розробляти нові види ковбасних виробів цільового призначення. Важливим є також підвищення рівня збалансованості не тільки білкового, а й жирно-кислотного складу. На жаль, споживач на українському ринку не має широкого вибору м’ясних продуктів тривалого зберігання, які збагачені макро- та мікроелементним складом, що потребує пошуку шляхів для збагачення харчових продуктів мікроелементами.Документ Можливості використання волоських горіхів у виробництві консервованих продуктів(2019) Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Савич, Сергій ВалентиновичДосліджено хімічний склад волоських горіхів різних сортів. Підібрано оптимальні параметри обсмажування горіхів. На основі отриманої горіхової пасти фруктів та овочів, розроблено ряд продуктів – соуси, пасти, приправи The chemical composition of walnuts of different varieties is investigated. The optimum parameters of roasting nuts are selected. On the basis of the received fruit and vegetable paste, a series of products - sauces, pastes, seasoningsДокумент Розширення асортименту консервованих продуктів за рахунок використання волоських горіхів. Extension of assortment of canned products due to the use of walnuts(2019) Вальчук, Андрій Олегович; Левківська (Музика), Тетяна МиколаївнаДосліджено хімічний склад волоських горіхів різних сортів. Обрано сорти з низьким вмістом жиру. Розроблено ряд консервованих продуктів – паштети, салати, десерти з використанням горіхів та пасти з них. The chemical composition of walnuts of different varieties is investigated. Low-fat varieties are selected. A number of canned foods have been developed - pasta, salads, desserts with nuts and pasta.Документ Світовий досвід нормування технічних вимог гірчичної олії(2015) Федоренко, Ольга Валеріївна; Петруша, Оксана ОлександрівнаРослинні олії володіють багатьма унікальними корисними якостями. Соняшникову олію широко використовують як продукт харчування в натуральному вигляді. Vegetable oils have many unique useful qualities. Sunflower oil is widely used as food in its natural form.Документ Овес голозерний як сировина для лікувально-дієтичних продуктів(2010) Мукоїд, Роман Миколайович; Українець, Анатолій Іванович; Ємельянова, Ніна Олександрівна; Чумакова, Олена ВолодимирівнаЗа вмістом білкових речовин і жиру голозерний овес значно переважає звичайний, а вміст клітковини в голозерному вівсі у п'ять разів менший, ніж у звичайному. Завдяки таким особливостям хімічного складу зерна голозерний овес може бути цінною сировиною для виготовлення лікувально-дієтичних харчових продуктів.