Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 13
  • Ескіз
    Документ
    Сучасний розвиток менеджменту в Україні
    (2023) Загородня, Вікторія Леонідівна; Баталова (Понежда), Олена Анатоліївна
    Розглянутий сучасний розвиток менеджменту в Україні. Проаналізовані основні проблеми менеджменту, з якими стикаються українські підприємства. The modern development of management in Ukraine is considered. The main management problems faced by Ukrainian enterprises are analyzed.
  • Ескіз
    Документ
    Система оцінки та мотивації персоналу
    (2021) Михайленко, Ольга Валеріївна; Закревська, Юлія Дмитрівна; Ярчук, Катерина Миколаївна
    У сучасних умовах бізнесу кожна компанія стикається з проблемою підвищення ефективності. Сучасна система управління персоналом вимагає швидкого розвитку персоналу та кадрових систем, спрямованих на виявлення внутрішньо невикористаних можливостей для впровадження інноваційних змін та розвитку бізнесу, що значною мірою залежить від успішного управління персоналом та його стимулів для подальшого розвитку. За результатами аналізу організації системи стимулювання персоналу були виявлені її слабкі сторони. Зрозуміло, що основними цілями вдосконалення системи стимулювання персоналу є підвищення інтересу персоналу до високопродуктивної праці та розробка системи матеріального та нематеріального стимулювання персоналу. Інтеграція системи стимулювання персоналу в концепцію управління цілями буде полягати у розробці механізмів координації цілей суб‘єктів управління, їх послідовних цілей та їх відображення через ключові показники ефективності, доведення цілей до персоналу, моделювання система, засноване на мотивації праці щодо результатів роботи персоналу. Для моніторингу стану мотивації працівників необхідно використовувати мотиваційний потенціал, який характеризує готовність працівника до максимальної ефективності, конкурентоспроможності, застосування набутих знань, умінь, навичок та відображає ступінь задоволення потреб мобільності працівників. In today's business environment, every company is faced with the problem of increasing efficiency. The modern personnel management system requires the rapid development of personnel and personnel systems aimed at identifying internally unused opportunities for the implementation of innovative changes and business development, which largely depends on successful personnel management and its incentives for further development. Based on the results of the analysis of the organization's personnel incentive system, its weaknesses were identified. It is clear that the main goals of improving the personnel incentive system are to increase the interest of personnel in highly productive work and to develop a system of material and non-material personnel incentives. The integration of the personnel incentive system into the concept of goal management will consist in the development of mechanisms for coordinating the goals of management subjects, their consistent goals and their reflection through key performance indicators, communicating goals to the staff, modeling a system based on work motivation regarding the results of the work of the staff. To monitor the state of motivation of employees, it is necessary to use the motivational potential, which characterizes the employee's readiness for maximum efficiency, competitiveness, application of acquired knowledge, skills, and reflects the degree of satisfaction of employee mobility needs.
  • Ескіз
    Документ
    Роль статистики в управлінні суб’єктом господарювання
    (2020) Михайленко, Ольга Валеріївна
    Зміни в системі управлінні підприємствами, визначення ролі та місця суб’єктів господарювання дозволяють визначити основні задачі статистики на сучасному етапі. Крім того, роль статистики в управління суб’єктами господарювання обумовлюється системою та видами статистичних показників основною функцією яких є пізнавальна інформаційна функція. Статистичні показники завжди є результатом узагальнення деякої сукупності фактів та визначають роль та значення статистики в процесі розвитку суспільства та в управлінні підприємством. Широке суспільне призначення статистики визначає головні напрямки її розвитку, а саме удосконалення аналізу статистичної інформації, впорядкування різних видів звітності та забезпечення її достовірності. Changes in the management system of enterprises, definition of the role and place of business entities make it possible to determine the main tasks of statistics at the current stage. In addition, the role of statistics in the management of business entities is determined by the system and types of statistical indicators, the main function of which is the cognitive information function. Statistical indicators are always the result of the generalization of some set of facts and determine the role and significance of statistics in the process of the development of society and in the management of the enterprise. The broad public purpose of statistics determines the main directions of its development, namely, improving the analysis of statistical information, streamlining various types of reporting and ensuring its reliability.
  • Ескіз
    Документ
    Управління якістю продукції як обов’язкова умова успішного функціонування підприємства
    (2018) Усатюк, Світлана Іванівна; Бабенко, Анастасія Володимирівна
    Для успішного розвитку підприємства та його прагнення до лідируючих позицій у конкретній галузі, необхідною умовою є проведення постійного аналізу нововведень у сфері якості та вивчення можливостей щодо їх впровадження та подальшої адаптації в управлінні та організації виробничих процесів. For successful development of the enterprise and its leadership in a particular industry, a prerequisite is the ongoing analysis of innovations in the field of quality and the study of the possibilities for their implementation and further adaptation in the management and organization of production processes.
  • Ескіз
    Документ
    Управління якістю продукції у вітчизняних та зарубіжних країнах: розвиток теорії та практики
    (2017) Труш, Юлія Леонідівна
    Сьогодні аналіз та дослідження ключових аспектів ринку й напрямок розвитку сучасного управління якістю продукції на підприємствах має важливе функціональне значення, що можливе внаслідок здійснення сучасного ефективного управління якістю продукції. Вирішення цих питань не можливе без дослідження історичних аспектів розвитку теорії і практики управління якістю у різних країнах. Саме тому варто зосередити увагу на дослідженні хронології розвитку поняття «quality management» та «quality control», понятійному апараті системи управління якістю та етапах історії еволюції якості, адже історичний аспект відіграє вирішальну роль в процесі формування сучасного бачення щодо здійснення процесу управління якістю. Today, the analysis and research of key aspects of the market and the direction of the development of modern quality management of products at enterprises has an important functional significance, which is possible due to the implementation of modern effective management of product quality. Solving these issues is impossible without studying the historical aspects of the development of the theory and practice of quality management in different countries. That is why it is worth focusing on the study of the chronology of the concept of "quality management" and "quality control", conceptual apparatus of the quality management system and the stages of the history of the evolution of quality, since the historical aspect plays a crucial role in the process of forming a modern vision of the implementation of the quality management process.
  • Ескіз
    Документ
    Revolving around technology in hospitality
    (2017) Pavlenko, Marina; Mykhailova, Nelia
  • Ескіз
    Документ
    Сертифікація системи управління безпечністю харчових продуктів
    (2016) Заїнчковський, Анатолій Олександрович; Труш, Юлія Леонідівна
    Впровадження методології системи управління безпечністю харчових продуктів (далі по тексту НАССР ) у практику вітчизняних підприємств викликане необхідністю забезпечення безпечності продукції, що випускається, з метою захисту споживача і сприяння цим підприємствам у міжнародній торгівлі. Implementation methodology system of food safety (HACCP hereinafter) in the practice of domestic enterprises due to the need to ensure the safety of products in order to protect consumers and promote these enterprises in international trade.
  • Ескіз
    Документ
    Control of the sugar factory diffuse station as a complex technological process
    (2013) Sidletskyi, Victor; Elperin, Igor
    The article gives an example how to improve the existing automated management systems of the sugar factory diffusion station by supplementing it with decision support subsystem that helps the operator to properly assess the situation and take appropriate action. In this case new approaches were used to develop management systems, where on the basis of information, obtained from the automatic control system, the operator (the results of visual inspection of the equipment) and the data of raw materials and factory laboratory were formed recommendations on adjusting technological parameters to maintain quality indicators of diffusion process.
  • Ескіз
    Документ
    Шляхи вдосконалення системи управління підприємством
    (2015) Гриценко, Аліна Олександрівна
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз системи управління безпекою меблевих виробів з деревинностружкових та деревинноволокнистих плит
    (2015) Марченко, Олексій Дмитрович; Салавор, Оксана Мирославівна