Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
37 результатів
Результати пошуку
Документ Імітаційне моделювання конструкційних елементів фіксуючого конвеєра для знерухомлення тварин(2023) Новицький, В’ячеслав Сергійович; Чепелюк, Олександр МиколайовичДля мінімізації можливого руху тварин і їх травмування в процесі знерухомлення перед забоєм використовуються фіксуючі конвеєри. Для створення раціональної конструкції цього обладнання і підвищення ефективності його роботи проведено імітаційне моделювання основних конструктивних елементів – утримуючих пластин. Проаналізовано вплив кута нахилу конвеєрів між собою, а також розмірів пластин на розподіл в них напруження і деформацію. Найбільш раціональним варіантом, для якого характерні найменші напруження і деформації, є кут нахилу конвеєрів між собою 65 градусів при розмірах окремих пластин 6×98×640 мм.Документ Програмне моделювання та оптимізація планів постачання готової продукції маслосирзаводу(2021) Кудрицький, Денис Романович; Костіков, Микола ПавловичДокумент Моделювання поширення дії пульсуючих потоків у віброекстракторі безперервної дії(2022) Зав'ялов, Володимир Леонідович; Мисюра, Тарас Григорович; Попова, Наталія Вікторівна; Запорожець, Юлія Владиславівна; Чорний, Валентин МиколайовичВ екстракційних апаратах, що використовують принцип коливальних ефектів робочого середовища, міжфазова взаємодія визначається гідродинамічними умовами і проявляється в характері розподілення часу перебування часток в потоці. Між цим ефектом і поздовжнім перемішуванням існує пряма залежність. Поздовжнє перемішування негативно впливає на показники роботи екстракторів, так як призводить до різного часу перебування окремих частинок сировини в об‘ємі апарата. Активізація міжфазової поверхні, що веде до різкого зростання рушійної сили та зменшення дифузійного опору при віброекстрагуванні забезпечується генеруванням турбулізуючих струменів суміші вібраційним перемішуючим та одночасно транспортуючим пристроєм, розміщеним в робочому об’ємі екстрактора.Документ Математичне моделювання процесу сушіння культивованих грибів(2020) Бурлака, Тетяна Василівна; Запорожець, Юлія Владиславівна; Мучич, Тетяна ВалентинівнаУ представленій роботі за допомогою диференціальних рівнянь проведено математичне моделювання кінетики процесу сушіння високовологих матеріалів. Отримані залежності дозволять в подальшому при використанні спеціалізованих обчислювальних пристроях багаторазово вирішувати завдання розрахунку кінетики сушіння при зміні початкової вологості продуктуДокумент Моделювання та синтез систем інтенсивного масообміну(2024) Суперека, Елеонора Володимирівна; Шевченко, Олександр ЮхимовичІнтенсивний масообмін рідких, газорідинних або твердих середовищ є важливою складовою багатьох хімічних, харчових і мікробіологічних технологій. Доповнення масообмінних процесів хімічними реакціями, деструкцією або синтезом речовин, зміна хімічних, термодинамічних і гідродинамічних параметрів в кінцевому результаті визначають швидкість цільових процесів і продуктивність технологічних апаратів. Ці взаємозв'язки відображаються на їх геометрії, загальному об'ємі, тривалості процесу тощо.Документ 3D-Візуалізація і рендеринг пляшкок в Autodesk Inventor professional(2023) Слюсенко, Андрій МихайловичДокумент Study of the structural and mechanical properties of the Armenian pita bread dough in the AL-130 line in order to improve its quality(2023) Brukva, Oleksiy; Babko, Evhen; Olishevskyi, ValentynРезультати, отримані при дослідженні поздовжнього розрізу заготовки, до якої додано гумку, свідчать про більш рівномірний нагрів. Результати випікання всього зразка за рецептом, до якого додавали пшеничні висівки, свідчать про відсутність суттєвих відмінностей у температурі під час процесу між контрольним зразком і тим, до якого додані пшеничні висівки, але кінцева температура відрізняється на 2,6 °. C.Документ Підвищення ефективності роботи гомогенізатора(2020) Корсун, Олексій Юрійович; Чепелюк, Олександр МиколайовичПлунжерний насос дає значні пульсуючі коливання при нагнітанні молока, що погіршує якість роботи гомогенізатора. Пульсації примушують коливатися пружину клапана, що негативно впливає на процес гомогенізації і тим самим не сприяє утворенню ідеально однорідного продукту. Запобігти цьому можливо шляхом встановлення пристрою, який згладжує коливання. Найбільш доцільно в якості такого демпфера використовувати пристрій у вигляді підпружиненого штока діаметром 24 мм, що входить у потік продукту. Використання штока меншого діаметру не дає бажаного результату, оскільки зменшення коливань тиску незначні. Технічний результат при використанні запропонованого конструктивного рішення гомогенізуючого модуля полягає в отриманні якісного продукту із заданими розмірами гомогенізованих часточок.Документ Моделювання якості паштетних продуктів(2021) Гуць, Віктор Степанович; Коваль, Ольга Андріївна; Бондар, Світлана ВіталіївнаПроведені дослідження виконано з метою розробки методу моделювання для комплексного оцінювання та прогнозування якості паштетних продуктів, отриманих з використанням м’яса механічно відокремленого за різними рецептурами та технологічними режимами. Використано модифіковані математичні моделі, диференціальні рівняння, візуальне представлення результатів дослідження у вигляді 3d графіків із застосуванням методів символьної комп’ютерної математики при аналізі результатів досліджень. The research was performed in order to develop a modeling method for comprehensive assessment and prediction of the quality of pate products obtained using meat mechanically separated by different recipes and technological modes. Modified mathematical models, differential equations, visual representation of research results in the form of 3d graphs using the methods of symbolic computer mathematics in the analysis of research results are used.Документ Проектування харчового продукту за біологічною цінністю(2021) Коваль, Ольга Андріївна; Гуць, Віктор СтепановичIt was proposed to evaluate the formulas of food products by the protein component, for which they developed a mathematical model for predicting the state of the material system by analyzing the amino acid rate, taking as a basis the known profilograms of the sensory assessment of the quality of the product depending on the selected indicator of the normalized deviation of the amino acid rate from the ideal. Запропоновано оцінити формули харчових продуктів за білковим компонентом, для чого вони розробили математичну модель для прогнозування стану матеріальної системи шляхом аналізу швидкості амінокислот, взявши за основу відомі профілограми сенсорної оцінки якість продукту в залежності від обраного показника нормованого відхилення норми амінокислот від ідеальної.