Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Підвищення термостійкості кисловершкових десертів
    (2022) Костенко, Олена Валентинівна; Поліщук, Галина Євгеніївна
    На сучасному рівні розвитку молокопереробної промисловості перспективним науковим напрямом прикладного характеру є створення нових видів кисловершкових десертів з різним хімічним складом підвищеної харчової цінності. Оскільки термін придатності кисловершкових десертів не є достатньо тривалим, ключовим моментом у технологічному процесі їх виготовлення є термізація, яку можна проводити лише за умови підвищення термостійкості білків кисломолочних згустків.
  • Ескіз
    Документ
    Доцільність удосконалення складу десертів кисловершкових на основі сметани
    (2021) Костенко, Олена Валентинівна; Поліщук, Галина Євгеніївна
    За останній час в Україні все більш популярними стають вироби зі сметани. Але наразі обсяги виробництва сметани є нижчими, порівняно з її споживанням. Консистенція сметани в деяких випадках може бути недостатньо густою, як хотілося б споживачеві, а смак і запах недостатньо вираженими, щоб конкурувати з іншою продукцією, яка представлена на полицях супермаркетів. Однак, можливо вирішити дану проблему виготовленням сметанних продуктів з додаванням немолочних компонентів, надаючи їм функціональну спрямованість. Тому актуальним є удосконалення технології десертів кисловершкових на основі сметани підвищеної харчової цінності.