Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Отримання наноемульсії вакцини проти гепатиту В
    (2018) Шубіна, Марина Олександрівна; Карлаш, Юрій Васильович
    З метою підвищення ефективності вакцини проти гепатиту В запропоновано використання нового ад’юванта у вигляді наноемульсії, який разом з доданою вакциною підвищує її імунну відповідь, збільшуючи кількість антитіл і забезпечує більш тривалий захист. Для отримання наноемульсії з розміром краплинок близько 400 нм використовуються наступні реагенти: цетилпіридиній хлорид, полісорбат (Твін-80), етанол, соєва олія, вода очищена, натрій-фосфатний буфер.
  • Ескіз
    Документ
    Оптимізація режиму культивування біологічних агентів при виробництві інактивованої ротавірусної вакцини
    (2004) Білоткач, Катерина Михайлівна; Салюк, Анатолій Іванович; Дзюблик, Ірина Володимирівна; Трохименко, Олена Петрівна; Коршун, Л. М.
    Розглядається питання виробництва культуральних вакцин шляхом використання клітин тварин як субстрату для репродукції вірусів. Досягти високої щільності клітин можна шляхом підтримування в середовищі культивування оптимальних концентрацій субстратів росту: глюкози, глютаміну, лактату іонів амонію. Для дослідження впливу різних початкових концентрацій субстратів на питому швидкість росту клітин щодоби відбирали проби середовища та визначали концентрації глюкози, глютаміну, лактату амонію. Встановлено, що оптимальними концентраціями є: глюкози - 0.5 г/л, глютаміну – 0.8 г/л. The question of cultural production of vaccines using animal cells as a substrate for the reproduction of viruses. To achieve high cell density can be achieved by maintaining in the culture medium of optimal concentrations of growth substrates: glucose, glutamine, lactate ammonium ions. To study the effect of different initial concentrations of substrates on the specific growth rate of cells samples were collected daily environment and determine the concentration of glucose, glutamine, ammonium lactate. Found that the optimal concentrations are: glucose - 0.5 g / l glutamine - 0.8 g / l.