Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
1 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження яблучної сировини для виробництва фруктово-ягідного мармеладу оздоровчого призначення(2024) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Башта (Шеремет), Алла ОлексіївнаНами досліджено органолептичні та основні фізико-хімічні показники якості яблучного пюре яблук пізньостиглих сортів: Ренет Симиренко, Кальвіль сніговий, Джонатан. Найвищим вмістом пектину та вітамінів С та Р характеризуються яблука сорту Ренет Симиренко, ці плоди також мають відмінні смакові властивості. Нами досліджено характеристики пектинових речовин яблук сорту Ренет Симиренко. Досліджуваний пектин за вмістом ацетильної складової, яка впливає на здатність до драглеутворення відноситься до пектинів з високою драгле твірною здатністю. Це також підтверджують дослідження вмісту у пектині метоксильної складової. Даний яблучний пектин відноситься до першої групи сировини за вмістом метоксильної складової