Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Financial and economic aspects of food market security
    (2021) Arych, Mykhailo
    The main financial and economic factors and conditions for the security of the food market of the state are analyzed in the work, the principles of formation of the state policy in the field of food security, etc. are investigated. The development of market relations creates competitive conditions for doing business for all participants, which usually creates the call sign for improving the efficiency of doing business. The issue of food market security needs special attention here. У роботі проаналізовано основні фінансові та економічні аспекти та умови для безпеки продовольчого ринку держави, досліджено принципи формування державної політики у сфері продовольчої безпеки тощо. Розвиток ринкових відносин формує конкурентні умови ведення господарської діяльності для всіх учасників, що звичайно створює позивні умови для підвищення ефективності ведення бізнесу. Особливої уваги тут потребує питання безпеки продовольчого ринку.
  • Ескіз
    Документ
    Інфляція та страхування як фактори впливу на безпеку продовольчого ринку: двофакторний регресійний аналіз
    (2020) Арич, Михайло Іванович; Корінєнко, Марія Валентинівна; Кріпак, Яна Вікторівна; Діденко, Тетяна Сергіївна
    У роботі проаналізовано вплив інфляції (індексу споживчих цін) та страхування (валові страхові премії) на безпеку продовольчого ринку, що представлено показниками експорту (% від всього товарного експорту) та імпорту (% від всього товарного імпорту) продуктів харчування. Дослідження проведено на основі аналізу статистичних даних Австралія, Бельгія, Данія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Ісландія, Ірландія, Італія, Японія, Нідерланди, Норвегія, Португалія, Іспанія, Туреччина, Швейцарія, Велика Британія за 1960-2018 роки. Робота виконана в межах та є складовою наукового дослідження впливу витрат на страхування на конкурентоспроможність підприємств агропромислового комплексу в контексті забезпечення безпеки національного продовольчого ринку. The paper analyzes the impact of inflation (consumer price index) and insurance (gross insurance premiums) on food market security, represented by indicators of exports (% of total merchandise exports) and imports (% of total merchandise imports) of food. The study is based on the analysis of statistical data Australia, Belgium, Denmark, Finland, France, Germany, Iceland, Ireland, Italy, Japan, the Netherlands, Norway, Portugal, Spain, Turkey, Switzerland, Great Britain for 1960-2018. The work is performed within and is part of a scientific study of the impact of insurance costs on the competitiveness of agro-industrial enterprises in the context of ensuring the security of the national food market.
  • Ескіз
    Документ
    Розвиток конкурентоспроможності підприємств харчової промисловості
    (2011) Тюха, Ірина Володимирівна
    Розглянуто інноваційну модель розвитку виробництва харчових продуктів та підвищення їх конкурентоспроможності. The innovative model of development of production of food foods and increase of their competitiveness is considered.
  • Ескіз
    Документ
    Стратегічні рішення як засіб досягнення конкурентоспроможності підприємства
    (2015) Чеберяк, Олена Петрівна; Стахурська, Світлана Антонівна
    Розглядається роль та значення стратегічного менеджменту у досягненні конкурентоспроможності підприємства.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення раціональних схем просування продукції як чинник підвищення конкурентоспроможності підприємства
    (2015) Дука, Дарія Миколаївна; Кутас, Олена Олександрівна
    Незалежно від структури системи реалізації товару, кожна організація повинна вирішувати проблеми просування своїх товарів на ринку. І найважливішого значення просування набуває при наявності конкуренції з боку інших виробників подібних товарів. Regardless of structure of the system of realization of commodity, every organization must work out the problems of advancement of the commodities at the market. And advancement acquires a major value at presence of competition from the side of other producers of similar commodities.
  • Ескіз
    Документ
    Конкурентоспроможність закладів готельно-ресторанного господарства та напрямки її підвищення в Україні
    (2013) Литвиненко, Ярослав Васильович; Литвиненко, Тамара Євгенівна
    Досліджено чинники впливу на конкурентоспроможність закладів готельно-ресторанного господарства, що носять загальний та особливий характер. General and special factors of influence of the establishments of hotel and restaurant business and competitiveness are researched.