Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Вплив кристалічної структури вапняку на технологічні властивості вапняного молока(2005) Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна; Вєрченко, Лідія МихайлівнаДослідженням впливу кристалічної структури вапняків на технологічні властивості вапняного молока встановлено, що висока вихідна дисперсність вапняку сприяє одержанню вапна та водно-вапняної суспензії з розвиненою питомою поверхнею твердої фази, з підвищеною активністю вапна у вапняному молоці, збільшенню кількості гідроксиду кальцію, що розчиняється у вапняній воді та дифузійному соку при вапнуванні, та впливає на реологічні властивості вапняного молока. On technological properties of limewater it is set research of influence of crystalline structure of limestones, that high initial dispersion of limestone is instrumental in the receipt of lime and water-lime suspensions with the developed specific surface of hard phase, with the overactivity of lime in a limewater, to the increase of amount of gidroksidu of calcium which dissolves in a limewater and diffusive juice at liming, and influences on reologichni property of limewater.Документ Повышение технико-экономических показателей работы сахарного завода путем технического перевооружения известкового отделения(1989) Симахина, Галина Александровна; Рева, Леонид Павлович; Логвин, Владимир Матвеевич; Виговский, Валерий ЮрьевичПредложенные мероприятия позволят повысить технико-экономические показатели работы завода, уменьшить расход топливно-энергетических ресурсов; снизить затраты на обслуживание известковообжигательной печи; повысить эффект очистки диффузионного сока, а, следовательно, повысить выход белого сахара и улучшение его качества.