Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження показників якості бобів нуту, як сировини для виробництва оздоровчих харчових продуктів
    (2024) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Башта (Шеремет), Алла Олексіївна
    Перспективним є ширше використання бобових культур, зокрема нуту, який є цінним джерелом важливих нутрієнтів. Нут характеризується високим вмістом білка, кількість якого складає 20,1% - 32,4%, залежно від сортових особливостей. Нами визначено фізико-хімічні властивості, які мають важливе значення у процесі перероблення, а також досліджено вміст важливих нутрієнтів у бобах нуту вітчизняної селекції: Встановлено, що зерно нуту сорту Тріумф містить найвищу кількість білка, має найбільшу масу 1000 зерен, характеризується високою якістю. Зерно цього сорту використовували у подальших дослідженнях для створення продуктів оздоровчого призначення на борошняній основі
  • Ескіз
    Документ
    Органолептичні показники житньо-пшеничного хліба, збагаченого порошком кропиви та молочною сироваткою
    (2022) Ілюк, Джоана Сергіївна; Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна
    Комплексне використання порошку кропиви та сухої молочної сироватки у виробництві хліба дозволяє підвищити харчову та біологічну цінність виробів, зокрема поліпшити амінокислотний склад продукту. Дослідження органолептичних показників отриманого житньо-пшеничного хліба, оздоровчого спрямування показало, що при використанні зазначених збагачувачів органолептичні показники якості є прийнятними. The complex use of nettle powder and dry milk whey in the production of bread allows to increase the nutritional and biological value of the products, in particular to improve the amino acid composition of the product. The study of the organoleptic indicators of the obtained rye-wheat bread, health-oriented, showed that when using the specified fortifiers, the organoleptic quality indicators are acceptable.
  • Ескіз
    Документ
    Порошок щавнату - перспективний збагачувач для нноваційних харчових продуктів
    (2022) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Рахметов, Джамал Бахлулович
    Щавнат – нова гібридна культура, багатофункціонального призначення створена на основі Rumex patientia L. × Rumex tianschаnicus Losinsk. Щавнат використовується як харчова, енергетична, кормова та лікарська рослина. Щавнат є цінною білковмісною сировиною. Сума замінних амінокислот у щавнаті сорту Київський ультра становить 14964 мг на 100 г сухих речовин щавнату; незамінних – 10117 мг / 100 г. Використання порошку щавнату як функціонального збагачувача, є перспективним рішенням для створення харчової продукції з підвищеним вмістом повноцінного білка, біологічно активних сполук, зокрема вітамінів, вітаміноподібних та мінеральних речовин, клітковини тощо. Sorrel is a new hybrid culture, multifunctional, created on the basis of Rumex patientia L. × Rumex tianschanicus Losinsk. Sorrel is used as a food, energy, fodder and medicinal plant. Sorrel is a valuable protein-containing raw material. The amount of replaceable amino acids in oxalate of the Kyiv ultra variety is 14964 mg per 100 g of oxalate dry matter; irreplaceable - 10117 mg / 100 g. The use of oxalate powder as a functional enricher is a promising solution for creating food products with an increased content of complete protein, biologically active compounds, in particular vitamins, vitamin-like and mineral substances, fiber, etc.