Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
1 результатів
Результати пошуку
Документ Використання плодів обліпихи для виготовлення консервованих продуктів(2021) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Процюк, Дмитро Сергійович; Бессараб, Олександр СеменовичОбліпиха - одна з небагатьох рослин, в насінні і плодах якого накопичується олія. Обліпихова олія - цінне джерело біологічно активних речовин і має велике значення в медицині. За результатами досліджень, для виробництва консервованих соків рекомендується обліпиха з вмістом олії від 3,6 до 4,1 % (сорти Ботанічна і Подарунок саду), а для виробництва повидла – з більш високим вмістом – до 6,2 % (сорт Трофимівська).