Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Визначення фосфоліпідів та білку у ліпідному екстракті, отриманому з спиртового розчину фолікулярних яєць курей
    (2014) Бондарєва, Вікторія; Манк, Валерій Веніамінович; Мірошников, Олег Миколайович
    Відомо, що лецитин є важливою сировиною у харчовій, косметологічній промисловості та медицині. Найбільшим попитом користується соєвий лецитин, який має низьку комерційну ціну. Але його біологічні властивості значно нижчі, ніж у лецитині, отриманому з курячих яєць, який має високі біологічно-активні характеристики, проте є дорогим харчовим продуктом. It is known that lecithin is an important raw material in the food, cosmetic industry and medicine. The biggest demand is soy lecithin, which has low commercial cost. But its biological properties are much lower than in lecithin derived from eggs that have high biologically active properties, but is expensive food.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення складу ефірної олії полині (Artemisia vulgaris), її вплив на дріжджоподібні ліпофільні гриби роду Malassezia і грампозитивні бактерії роду St. Epidermidis та застосування цієї олії в якості консервуючої речовини
    (2014) Бондарєва, Вікторія; Манк, Валерій Веніамінович; Мірошников, Олег Миколайович
    В ході виконання даної роботи було встановлено, що консервуючі властивості ефірної олії полині мають більш суттєвий вплив на дріжджоподібні ліпофільні гриби роду Malassezia, та не мають пригнічуваного ефекту на грампозитивні бактерії роду St. Epidermidis , що свідчить про значний вплив ефірної олії полині в якості нативного консервуючого засобу лише на гриби роду Malassezia. In the course of this work it was found that the preservative properties of essential oil of wormwood have a significant effect on the lipophilic yeast fungi of the genus Malassezia, and have pryhnichuvanoho effect on Gram-positive bacteria of St. Epidermidis, indicating a significant effect of essential oil of wormwood as a means of preserving native only to the fungi of the genus Malassezia.
  • Ескіз
    Документ
    Застосування ефірної олії троянди та грінделії в емульсіях прямого типу та вивчення їх консервуючих властивостей
    (2014) Бондарєва, Вікторія; Манк, Валерій Веніамінович; Мірошников, Олег Миколайович
    Використання ефірних олій дозволяє зменшити кількість хімічних консервантів у косметичних засобах. Использование эфирных масел позволяет уменьшить количество химических консервантов в косметических средствах. The use of essential oils can reduce the amount of chemical preservatives in cosmetic products.