Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Технологія хлібобулочних виробів, збагачених вітаміном D, для людей похилого віку
    (2014) Бортнічук, Олег Вікторович; Павленко, Анна Анатоліївна; Доценко, Віктор Федорович
    Асортимент вітчизняних хлібобулочних виробів досить широкий, однак виробів дієтичного, лікувально-профілактичного, спеціального призначення, особливо для людей похилого віку, недостатньо. Збагачення хлібобулочних виробів, призначених для людей старших вікових груп найбільш схильних до остеопорозу і хвороб шлунково-кишкового тракту, вітаміном D, який сприяє відкладенню кальцію в кістковій тканині, перешкоджаючи розм'якшенню кісток, є доцільним і актуальним. The range of home baked goods is quite wide, but dietary products, health care, special purpose, especially for the elderly, is not enough. Enrichment of bakery products for people in older age groups most prone to osteoporosis and diseases of the gastrointestinal tract, vitamin D, which promotes calcium deposition in bone, preventing bone softening, appropriate and relevant.
  • Ескіз
    Документ
    Технологія булочних виробів для дітей вітамін D дефіцитних станів
    (2013) Бортнічук, Олег Вікторович; Гавриш, Андрій Володимирович; Доценко, Віктор Федорович; Поворознюк, Владислав Володимирович; Балацька, Н. І.; Синьєок, Л. Л.
    У даній статті розглядаються проблеми дефіциту вітаміну D у дітей. У тексті наведена інформація про роль вітаміну D в організмі, про джерела вітаміну D, причини й поширеність дефіциту вітаміну D та шляхи їх подолання. The article deals with the problem of vitamin D deficiency of the population living in northern latitudes.The text gives valuable information about the role of vitamin D in the body, the sources of vitamin D, causes and prevalence of vitamin D deficiency, as well as ways to overcome.