Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Особливості анаеробних процесів бродіння(2019) Вінніченко, Інна; Шевченко, Олександр ЮхимовичВ роботі виконані дослідження, що привели до висновку про доцільність застосування технології бродіння в докритичних режимах по осмотичних тисках. Визначено критичні значення і запропоновано методи стабілізації культуральних середовищ за цим показником. In this work, studies have been carried out that led to the conclusion that the application of fermentation technology in subcritical regimes under osmotic pressures is feasible. The critical values are determined and the methods of stabilization of the culture environments on this indicator are proposed.Документ Динаміка процесів бродіння(2019) Вінніченко, Інна; Шевченко, Олександр ЮхимовичВ роботі наведені теоретичні узагальнення, що стосуються самопливних процесів бродіння і ролі циркуляційних контурів в створенні локальних зон сатурації і десатурації рідинної фази. Особливості існування таких процесів за теоретичну базу мають закони Гей-Люссака, Паскаля, Генрі та Архімеда. Підвищення тисків о об’ємі газової фази приводить до зростання розчинності СО2 в рідинній фазі та її внутрішнього енергетичного потенціалу. The theoretical generalizations are presented in this work, concerning self-loading processes of fermentation and the role of circulating circuits in the creation of local zones of carbonation and desaturation of the liquid phase. The features of the existence of such processes for the theoretical basis are the laws of Gay-Lussac, Pascal, Henry and Archimedes. It was stated that increasing the pressure on the volume of the gas phase leads to an increase in the solubility of CO2 in the liquid phase and its internal energy potential.