Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження змін біохімічного складу плодів абрикосу, призначених для виробництва замороженого десерту оздоровчого призначення
    (2020) Гедзюк, Вікторія Олександрівна; Стеценко, Наталія Олександрівна
    Встановлено, що плоди абрикосу містять комплекс речовин-антиоксидантів, які будуть забезпечувати оздоровчі властивості абрикосового сорбету. У процесі зберігання сировини у замороженому стані протягом 1 місяця втрати β-каротину склали 10,7%, аскорбінової кислоти – 14,0%, а фенольних сполук – 22,8%. Отже, спосіб консервування сировини заморожуванням забезпечує високу біологічну цінність плодів абрикосу. It is established that apricot fruits contain a complex of antioxidants that will provide health properties of apricot sorbet. During the storage of raw materials in the frozen state for 1 month, the loss of β-carotene was 10.7%, ascorbic acid - 14.0%, and phenolic compounds - 22.8%. Therefore, the method of preserving raw materials by freezing provides a high biological value of apricot fruit.