Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення технології та оцінка якості печінково-рослинного паштету для харчування спортсменів
    (2020) Стеценко, Наталія Олександрівна; Сімахіна, Галина Олександрівна; Гойко, Ірина Юріївна
    В роботі обґрунтовано необхідність створення паштету оздоровчого призначення на основі свинячої печінки для харчування спортсменів. Проведено порівняльний аналіз нутрієнтного складу свинячого м'яса та печінки, на основі якого встановлено високу біологічну цінність печінки. Підібрані ефективні збагачувачі для створення паштету оздоровчої дії, які є джерелами харчових волокон, поліненасичених жирних кислот, вітамінів та мінеральних речовин. Розроблені рецептура та технологія печінково-рослинного паштету для харчування спортсменів. Встановлені показники якості, харчова та біологічна цінність нового продукту. The paper substantiates the need to create a health-improving pate based on pork liver for athletes. Based on the comparative analysis of the nutritional composition of pork and liver, a high biological value of the liver was established. Effective enrichments were selected to create a health-improving pate. They are sources of dietary fiber, polyunsaturated fatty acids, vitamins and minerals. The recipe and technology of liver-vegetable pate for nutrition of athletes have been developed. Quality indicators, nutritional and biological value of the new product are established.
  • Ескіз
    Документ
    Пастоподібний концентрат оздоровчого напою для харчування військовослужбовців
    (2020) Стеценко, Наталія Олександрівна; Сімахіна, Галина Олександрівна; Гойко, Ірина Юріївна
    Обґрунтовано доцільність створення пастоподібного концентрату із плодів обліпихи крушиноподібної. Основна сировина забезпечує вітамінну та антиоксидантну дію продукту, а додаткова дозволяє поліпшувати розумову і фізичну діяльність, здійснює нейропротекторну, антигіпоксичну дію, а також стимулює регенерацію тканин організму військовослужбовців. The expediency of creating a pasty concentrate from sea buckthorn is substantiated. The main raw material provides vitamin and antioxidant action of the product, and additional allows to improve mental and physical activity, carries out neuroprotective, antihypoxic effect, and also stimulates regeneration of body tissues of servicemen.