Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
1 результатів
Результати пошуку
Документ Методологія розробки методики визначення залишкової кількості ацетону в харчовому лецитині(2023) Голубець, Ольга В.; Левчук, Ірина Володимирівна; Шеманська, Євгенія ІванівнаВ науково-методичній лабораторії хроматографічних досліджень ДП "ДП "УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ" розроблено методику виконання вимірювань масової частки ацетону в харчових продуктах та продуктах переробки олійних культур (фосфатидних концентратах, лецитині, шроті, макусі та ін.) методом газорідинної хроматографії з парофазним пробовідбірноком. Метод виконання вимірювань базується на десорбції ацетону при нагріванні зразка продукції за відповідної температури у закритому флаконі. Масова частка ацетону розраховується за градуювальною характеристикою залежності площі хроматографічного піку від масової частки ацетону в градуювальних зразках. Розроблена методика надає можливість здійснення контролю технологічного процесу при виробництві харчового знежиреного лецитину