Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Вплив глютену на організм людини(2014) Гуріна, Олена Олександрівна; Михальченко, І. В.; Мукоїд, Роман МиколайовичВ теперішній час людство все частіше зустрічається з вродженим захворюванням-целіакією, яка пов'язана з непереносимістю організмом особливої фракції рослинного білку - глютену. Лікарських препаратів для боротьби з цим захворюванням на сьогоднішній день немає. Тому забезпечення хворих на целіакію безглютеновими продуктами вітчизняного виробництва являється важливою медико-соціальною проблемою. Currently, humanity is more common with congenital disease, celiac disease, which is associated with intolerance to specific body fractions of vegetable protein - gluten. Medications to combat this disease today is not. Ensuring patients with celiac disease, gluten-free products of domestic production is an important medical and social problem.Документ Рис як сировина для безглютенових харчових продуктів(2013) Скидан, В. О.; Гуріна, Олена Олександрівна; Соболь, Микола ІвановичВикористання пророщеного зерна рису при виготовленні харчових продуктів для хворих на целіакію надасть можливість значно підвищити ефективність їх вживання. Тому метою дослідження було вивчення фізико-хімічних показників сортів рису та визначення можливості виробництва солоду з вітчизняних сортів рису як сировини для аглютенових харчових продуктів. The use of sprouted grains of rice in the manufacture of foods for celiac disease will greatly improve the efficiency of their application. Therefore the aim of the study was to investigate the physico-chemical parameters of rice varieties and determine the feasibility of domestic malting varieties of rice as raw material for a gluten-free foods.