Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Використання методу БІЧ-спектроскопії для визначення вмісту олеїнової кислоти в насінні соняшнику
    (2017) Гуцало, Інна Володимирівна; Манк, Валерій Веніамінович; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Мазур, Дмитро
    Зразок соняшникового насіння з невідомою кількістю олеїнової кислоти та записавши його спектр відбивання, можна за ним провести порівняльний якісний аналіз й чітко визначити: більше чи менше у данному зразку міститься олеїнової кислоти у порівнянні з відомими записаними спектрами. A sample of sunflower seeds with an unknown amount of oleic acid and recording its reflection spectrum can be followed by a comparative, qualitative analysis and clearly defined: more or less this sample contains oleic acid in comparison with well-known recorded spectra.
  • Ескіз
    Документ
    Характер інфрачервоних спектрів насіння соняшнику кондитерських сортів
    (2015) Гуцало, Інна Володимирівна; Носенко, Володимир Єрофійович; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Вєдмєдєва, К. В.
    Класичний хімічний аналіз різних органічних зразків займає значний час, вимагає застосування дорогих і шкідливих реактивів, високої кваліфікації персоналу і добре обладнаних лабораторій. При нинішньому зростаючому світовому рівні промисловості та сільського господарства, збільшенні імпорту та експорту, появі великої кількості дрібних виробників особливої актуальності набувають ефективні та досить точні методи контролю якості різної продукції. Альтернативним і ефективним способом хімічному аналізу є спектроскопія. Classic chemical analysis of various organic samples takes considerable time, requires the use of expensive and hazardous reagents, qualified personnel and well-equipped laboratories. With the current growing global level of industry and agriculture, increasing imports and exports, a large number of small producers special urgency efficient and reasonably accurate methods for quality control of various products. An alternative and effective way chemical analysis is spectroscopy.