Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
  • Ескіз
    Документ
    Назви страв української національної кухні: етимологічний аспект
    (2014) Яременко, Світлана Андріївна; Дубінська, Оксана Борисівна
    Україна славиться своєю національною кухнею, яка створювалася протягом багатьох століть, багата на традиції, вирізняється розмаїттям страв та їх високими смаковими й поживними властивостями. Українські борщі і пампушки, вареники і галушки, ковбаси і печеня, напої з фруктів і меду відомі в усьому світі [1,3]. Кулінарія України налічує сотні рецептів, що характеризуються простотою приготування і неповторними смаковими якостями, ароматом, соковитістю. Однак у всі часи люди не надто цікавились, звідки пішли назви відомих на увесь світ слів: борщ, вареники, пампушки, налисники та інші. Ukraine is famous for its cuisine, which was created for centuries, rich in tradition, features a variety of dishes and their high taste and nutritional value. Ukrainian borscht and dumplings, dumplings and dumplings, sausages and hot drinks from fruits and honey known worldwide [1,3]. Cooking Ukraine has hundreds of recipes that are characterized by simplicity preparation and unique taste, aroma, juiciness. However, at all times people are not too interested in where there was a name known to the world of words: borscht, dumplings, dumplings, pancakes and more.