Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання рослинної сировини в виробництві м'ясних закусок
    (2018) Дяченко, Владислав Олександрович; Галенко, Олег Олександрович
    Мета роботи полягала в дослідженні біологічних особливостей та харчової цінності пряно- ароматичних коренеплодів та виявлення можливості використання їх в технологіях м’ясопродуктів. The purpose of the work was to study the biological features and nutritional value of spicy and aromatic root crops and to identify the possibility of their use in meat products technologies.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення добавки з насіння гарбуза для реструктурованих шинок
    (2020) Галенко, Олег Олександрович; Дяченко, Владислав Олександрович
    Розроблено добавку з насіння гарбуза та досліджено можливість її використання в технології реструктурованої шинки. Експериментальна частина проводилася в лабораторії кафедри м’яса та м’ясних технологій Національного університету харчових технологій. Досліджено зволожувальну здатність (273,5%), органолептичну оцінку якості та амінокислотний склад. За результатами досліджень ми отримали продукт, який має високі органолептичні властивості та покращений амінокислотний склад до 85%. The pumpkin seed additive was developed and the possibility of its use in the technology of restructured ham was investigated. The experimental part was conducted in the laboratory of the Department of meat and meat technology at the National University of Food Technology. Moisturizing ability (273,5%), organoleptic quality assessment and amino acid composition were investigated. According to the results of the research, we obtained a product that has high organoleptic properties and improved amino acid composition up to 85%.
  • Ескіз
    Документ
    Використання борошна з насіння гарбуза в технології реструктурованих шинок з м'ясом індички
    (Галенко, О. Використання борошна з насіння гарбуза в технології реструктурованих шинок з м'ясом індички / О. Галенко, В. Дяченко // Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 86-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 2–3 квітня 2020 р. – Київ : НУХТ, 2020. – Ч. 1. – С. 267., 2020) Галенко, Олег Олександрович; Дяченко, Владислав Олександрович
    Встановлено, що сухе та сире насіння гарбуза володіє протизапальною, лактаційною, сечогінною та легкою послаблюючою дією. Його призначають для стимуляції лактогенеза та залоз метаболічного апарату, а також при деяких хворобах сечового міхура та сечовивідних шляхів. Завдяки цінному хімічному складу насіння гарбуза є перспективною сировиною у виробництві біологічно активних добавок до їжі, а також оздоровчих та функціональних харчових продуктів. Досліджено якісні показники м'яса та шкіри індичок їх хімічний склад та функціонально-технологічні властивості. Досліджено хімічний склад індичої шкіри, яка є цінною сировиною для використання у виробництві шинок, в якості жирового компоненту фаршевої емульсії. It is established that dry and raw pumpkin seeds have anti-inflammatory, lactating, diuretic and mild laxative effect. His prescribed to stimulate lactogenesis and glands of the metabolic apparatus, as well as when some diseases of the bladder and urinary tract. Thanks to the valuable chemical composition of pumpkin seeds is a promising raw material in the production of biologically active food supplements, as well as health and functional foods. Qualitative indicators of turkey meat and skin, their chemical composition and functional and technological properties. The chemical composition of turkey skin, which is available, has been studied valuable raw material for use in the production of zucchini, as a fat component minced emulsion.