Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження кінетики екстрагування розчинних речовин з рослинної сировини та математичний опис процесу
    (2019) Подолянчук, Валентин Леонідович; Чорний, Валентин Миколайович; Бондарук, Валерія; Стефанюк, Богдан; Зав'ялов, Володимир Леонідович; Мисюра, Тарас Григорович
    Отримані результати свідчать про більшу інтенсивність зовнішнього масообміну на користь перколятора, в якому створюються умови відносного руху фаз. Цей факт підтверджує теорію оновлення поверхні контакту фаз за рахунок створення відповідних умов конвективної дифузії Тобто вирішальну роль в процесі масопередачі відіграє не загальна, а заново утворена поверхня контакту фаз. Отримана математична модель перевірена на адекватність. The obtained results indicate a greater intensity of external mass transfer in favor of a percolator, which creates conditions for relative phase movement. This fact confirms the theory of updating the contact surface of phases due to the creation of appropriate conditions for convective diffusion. That is, the crucial role in the mass transfer process plays is not the general, but the newly formed phase of contact of the phase. The obtained mathematical model is tested for adequacy.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості екстрагування бурштину та перспективи промислової реалізації процесу
    (2019) Чорний, Валентин Миколайович; Мисюра, Тарас Григорович; Зав'ялов, Володимир Леонідович
    Аналіз літературних джерел свідчить про доцільність вилучення органічних кислот та ефірних олій віброекстрагуванням з дефлегмацією. Analysis of literary sources indicates the expediency of extracting organic acids and essential oils by vibroextraction with reflux
  • Ескіз
    Документ
    Використання проміжного віджимання для інтенсифікації екстрагування
    (2014) Чернелевський, Ігор Володимирович; Зав'ялов, Володимир Леонідович; Марценюк, Олександр Степанович
    В багатьох галузях харчової промисловості екстрагування відіграє важливутехнологічну роль. Проте екстрактори, що використовуються, не забезпечують високої інтенсивності процесу, тісного контакту фаз, що взаємодіють, і, як наслідок, - повного екстрагування цільових компонентів. Таким чином, створення високоефективного обладнання для екстрагування корисних компонентів з рослинної сировини та розробка оптимальних технологічних режимів екстрагування є актуальною задачею.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення віброекстрактора періодичної дії з гнучкими мембранами
    (2014) Вініченко, Артем; Мисюра, Тарас Григорович; Зав'ялов, Володимир Леонідович; Попова, Наталія Вікторівна
    Вивчення існуючих методів екстрагування та його апаратурного оформлення показало їх низьку ефективність при переробці рослинної сировини з високим ступенем подрібнення. Тому для оптимального ведення процесу екстрагування доцільно застосовувати нетрадиційні методи. Study of existing methods of extraction and its hardware design showed their low efficiency in the processing of vegetable raw materials with a high degree of grinding. Therefore, for optimal extraction of process advisable to use alternative methods.
  • Ескіз
    Документ
    Шнековий екстрактор з проміжним віджиманням твердої фази
    (2014) Чернелевський, Ігор Володимирович; Зав'ялов, Володимир Леонідович; Марценюк, Олександр Степанович
    Процеси екстракції в системі «тверде тіло - рідина» з малою різницею густин рідкої і твердої фаз широко поширені у харчовій, хімічній та фармацевтичній промисловості.