Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Купажовані рослинні олії з використанням олії глоду(2014) Задкова, Олександра Сергіївна; Усатюк, Світлана ІванівнаНенасичені жирні кислоти є есенціальними нутрієнтами, які повинні міститися у щоденному харчовому раціоні в оптимальній кількості та співвідношенні. Мононенасичені жирні кислоти є інгібітором перекисного окиснення ліпідів та впливають на активність ферментів. Поліненасичені жирні кислоти олій зменшують рівень холестерину у сироватці крові. Відомо про протипухлинні властивості жирних кислот родини ю-3. Основним харчовим джерелом ненасичених жирних кислот є рослинні олії, але вони не збалансовані за своїм жирнокислотним складом. Unsaturated fatty acids are essential nutrients that must be contained in the daily diet in optimal amounts and proportions. Monounsaturated fatty acids are inhibitors of lipid peroxidation and affect the enzyme activity. Polyunsaturated fatty acids decrease oil cholesterol in serum. Is known about the anticancer properties fatty acid family of S-3. The main dietary sources of unsaturated fatty acids are vegetable oils, but they are not balanced in their fatty acid composition.Документ Дослідження термінів придатності до споживання рослинної олії, підвищеної біологічної цінності(2014) Задкова, Олександра Сергіївна; Усатюк, Світлана ІванівнаДослідним шляхом було встановлено термін придатності купажованої олії до споживання, який складає 3 місяці з дати розливу. Термін придатності встановлювали за пєроксидним числом, проводячи визначення у сировині та купажованій олії. Empirically been set expiration date Blended oils for human consumption, which is 3 months from the date of bottling. Expiration date set for pyeroksydnym number, spending determination in raw materials and Blended oils.