Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Вплив термообробки на якісні складові молока(2022) Косяк, Анна Вадимівна; Квітковська, Надія ПетрівнаВ тезах описано як з підвищенням ступеня термічної обробки молока, підвищуються зміни його складу, в результаті чого зменшується харчова і біологічна цінність, погіршується його смак, запах і технологічні властивості.Документ Оцінювання невизначеності вимірювань концентрації йонного кальцію у молоці(2021) Квітковська, Надія Петрівна; Іщенко, Віра Миколаївна; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Іщенко, Микола Володимирович; Суріна, Марія АндріївнаУ даній роботі проведено оцінювання невизначеності виварювань йонного Кальшю в молопі із використанням нон-селективного електроду'. Визначення йонного Кальшю проводили на рН-мегрі йономірі рН-150МІ з роздільною здатністю 1 мВ. В результаті проведених розрахунків встановлено, шо основним фактором, шо впливає на невизначеність вимірювань є якість калібрувальної функції для оцінювання концентрації. На якість калібрувальної функції в свою чергу впливає найбільшою мірою зчитування з потенціометра та кількість калібрувальних зразків. Встановлено, по в реалістичних умовах роботи розширена невизначеність становить близько 30% (к = 2) і різко зростає при збільшенні невизначеності зчитування Інші фактори, такт ж невизначеності калібрувальних розчинів та неповний опис вимірюваної величини роблять мінорний вклад у сумарну невизначеність.