Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Автоматизоване управління технологічними комплексами харчових виробництв: інноваційні технології
    (2014) Кишенько, Василь Дмитрович
    Ефективність виробництва може бути забезпечена при умові використання інформаційних систем в процесах управління підприємством як єдиним цілим організмом, в якому тісно переплелися технологічні, організаційні і економічні складові. Production efficiency can be achieved provided the use of information systems in business management processes as a whole body, which is closely intertwined technological, organizational and economic elements.
  • Ескіз
    Документ
    Синергетичний аспект управління технологічними комплексами
    (2014) Кишенько, Василь Дмитрович
    Технологічні комплекси харчових виробництв є складними організаційно- технічними системами. Незважаючи на їх достатньо велику різноманітність з точки зору задач управління такими об'єктами, все ж можна виділити ряд характерних для них спільних особливостей, врахування яких дозволить підвищити ефективність розробки систем управління. Такими особливостями є: багатомірність, ієрархічність із розгалуженнями на різних рівнях ієрархії, включаючи і мережеві структури, різноманітний характер ситуаційної поведінки, суттєва нелінійність, структурна і параметрична нестаціонарність, висока невизначеність в оцінці стану та поведінки об'єкта. Це приводить до застосування сучасних методів та засобів, що забезпечать необхідний рівень якості управління в таких непростих умовах. Technological systems of food production are complex organizational technical systems. Despite their rather large variety of point of view of management tasks such objects, it is possible to identify a number of characteristic of their common features, consideration of which will increase performance development systems. These features are: multidimensionality, hierarchy of branching at different levels of the hierarchy, including network structure, the diverse nature of situational behavior, significant nonlinearity, structural and parametric non- stationarity, high uncertainty in the assessment of and behavior of the object. This leads to the use of modern methods and tools that will provide the required level of quality control in such difficult conditions.