Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
  • Ескіз
    Документ
    Обґрунтування доцільності використання ягід бузини чорної для виробництва натурального барвника
    (2019) Коберник, Інна Віталіївна; Стеценко, Наталія Олександрівна
    Одним з продуктів перероблення ягід бузини є сік, який не знайшов широко використання у харчовій промисловості у зв’язку зі специфічними органолептичними властивостями. З такого соку шляхом вакуум-концентрування можна отримати харчовий барвник, колір якого можна регулювати, задаючи певні значення рН середовища. Встановлено, що вихід соку з ягід бузини становить 65%, вміст сухих речовин – 9,2%. При концентруванні соку їх вміст зростає до 40±2,5%. One of the products of elderberry processing is juice, which has not been widely used in the food industry due to specific organoleptic properties. From such juice, by vacuum concentration, it is possible to obtain a food coloring, the color of which can be adjusted by setting certain pH values. It was found that the juice yield from elderberry is 65%, the solids content is 9.2%. When juice is concentrated, their content increases to 40 ± 2.5%.