Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Конденсація солей 2-амінотіазолу і його бензоаналогів з трифторацетилацетоном(2014) Шульга, Сергій Іванович; Шульга, Оксана Сергіївна; Ковч, Аліна ВолодимирівнаПри конденсації солей 2-амінотіазолів та їх бензоаналогів з трифлуорацетилацетоном утворюється тіазоло(3,2-а)піримідинієві солі з трифлуорметильною групою в у-положенні до місткового атома нітрогену. Будова синтезованих речовин підтверджена спектрами ЯМР 1Я, а їх склад — елементним аналізом. When condensation salts 2 aminotiazoliv and their benzoanalohiv of tryfluoratsetylatsetonom formed thiazolo (3,2-a) pirymidyniyevi salt of tryfluormetylnoyu group in a-position to the nitrogen atom bridged. The structure of the synthesized compounds is confirmed by NMR spectra 1st, and their composition - elemental analysis.Документ Темне забарвлення продуктів - не завжди ознака реакції Майєра(2014) Шульга, Сергій Іванович; Ковч, Аліна Володимирівна; Шульга, Оксана СергіївнаВідомо, що реакція між амінокислотами та вуглеводами (реакція Майєра) призводить до утворення забарвлених продуктів. Це відкриття беззастережно використовується для пояснення барвних речовин при наявності білкових речовин та вуглеводів у продукті одночасно. It is known that the reaction between amino acids and carbohydrates (reaction Mayer) leads to the formation of colored products. This finding unequivocally used to explain the coloring matter in the presence of proteins and carbohydrates in the product simultaneously.