Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
1 результатів
Результати пошуку
Документ Прогнозування попиту на продукції харчового підприємства з використанням методу Singular spectrum analysis(2014) Кононова, Валерія Олександрівна; Грибков, Сергій ВіталійовичОднією з ключових задач планування виробничої діяльності харчового підприємства на майбутній період являється визначення обсягів виготовлення та реалізації продукції. Прогнозування на основі часових рядів - один із самих популярних підходів до прогнозування розвитку економічних процесів. Особливістю часових рядів, що відображають поведінку ринку є те, що їх характеристики (ціни, обсяги угод, індикатори і т.д.) формуються з декількох складових: тренд, сезонна складова, випадкова складова, що описує випадковий процес певного типу. One of the key tasks of planning production activities food business for the future is the determination of the volume of production and sales. Prediction based on time series - one of the most popular approaches to forecasting economic processes. Feature of time series that reflect the market behavior is that their characteristics (price, transaction volumes, indicators, etc.) are made up of several components: trend, seasonal component, a random component, which describes the stochastic process of some type.