Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Використання сироватки молочної, збагаченої Mg і Mn, у технології хлібобулочних виробів
    (2016) Гільченко, Ганна Вікторівна; Білик, Олена Анатоліївна; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна
    Хлібобулочні вироби за частотою споживання перебувають на першому місці у людей всіх вікових груп. Підвищення харчової цінності хлібобулочних виробів збагаченням мінеральними речовинами, дозволить донести їх до самих широких верств населення, в тому числі - людей похилого віку. Bakery products in frequency of consumption are in first place people of all ages. Improving the nutritional value of bakery products enriched with minerals, will bring them up to the general population, including - the elderly.
  • Ескіз
    Документ
    Технологія сироватки, збагаченої колоїдними частинками Mg та Mn, і перспективи її використання
    (2015) Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Олішевський, Валентин Вікторович; Білик, Олена Анатоліївна; Маринін, Андрій Іванович; Лопатько, Костянтин Георгійович
    Відомо, що мінеральні речовин, зокрема, сульфатні солі магнію та мангану виступають активаторами ферментів в тісті й сприяють збереженню свіжості хліба та його засвоюваності. Оскільки небажаним ефектом їх використання є накопичення сульфат іонів, що здатні гальмувати ріст дріжджів, авторами поставлено за мету створення комплексного поліпшувача на основі молочної сироватки, збагаченої колоїдними частинками магнію та мангану. It is known that mineral substances, sulfate salts of magnesium and manganese are the activators of enzymes in the dough and help to preserve the freshness of bread and its digestibility. Since the undesirable effect of their use is the accumulation of sulphate ions, which are able to inhibit yeast growth, the authors put the goal of creating an integrated improvers from whey enriched colloidal particles of magnesium and manganese.