Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Харчові барвники та їх вплив на організм людини
    (2017) Шуліка, Аліна Олександрівна; Мазур, Лариса Михайлівна
    Проведені дослідження показали, що вишневі нектари ТМ «Sandora», «Повна чаша», гранатовий сік ТМ «Sandora» не містять штучних барвників. В безалкогольному напою ТМ «Бон Буассон» «Кавун» було виявлено синтетичний барвник, а саме азорубін (харчова добавка E 122), який призводить до зниження концентрації дитячої уваги та виникнення реакції гіперактивності. It was shown that cherry nectars TM «Sandora», «full cup" pomegranate juice TM «Sandora» contain no artificial colors. Synthetic dyes were found in soft drinks TM "Bon Boisson" and "Watermelon", namely azorubin (food additive E122), reducing concentration of children's attention and hyperactivity emergence reactions.
  • Ескіз
    Документ
    Небезпека застосування нітритів натрію та калію для виробництва м’ясних продуктів
    (2016) Мазур, Лариса Михайлівна; Майборода, Олена Іванівна; Гайдук, Юлія Миколаївна
    При виробництві м’ясних продуктів широко застосовуються в якості консервантів нітрити натрію і калію. Ці добавки пригнічують розмноження деяких видів бактерій, істотно покращують товарні якості продукту, проте виявляють токсичну дію на організм людини. Використання нітритів у харчовій промисловості необхідно скорочувати. Sodium and potassium nitrite are used as preservatives in the production of meat products. These supplements inhibit reproduction of some species of bacteria, greatly improve product quality of the product, but have toxic effects on the human body. The use of nitrites in the production of food should be reduced.