Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 11
  • Ескіз
    Документ
    Утворення коливань в технологічних системах
    (2019) Гущик, Валентина Олександрівна; Марценюк, Олександр Степанович
    В роботі встановлено, що накладання коливань внесенням порівняно невеликої кількості додаткової енергії в періоди наростання амплітуди коливальних явищ дозволяє зменшити енергетичні витрати на інтенсифікацію процесів порівняно зі способом постійного підвищення рушійних сил у стаціонарних процесах.
  • Ескіз
    Документ
    Механізм фільтрування з використанням допоміжних фільтрувальних речовин
    (2019) Пастушенко, Ігор Миколайович; Марценюк, Олександр Степанович
    В роботі встановлено, що чим більше проявлена нестислива голчаста структура ФДР, тим ефективніше їх використання в процесах фільтрування цукрових сиропів, пива, вина, рослинних олій, фруктових соків.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення колонних абсорбційних апаратів із ситчастими тарілками
    (2019) Волошко, Дмитро Олександрович; Марценюк, Олександр Степанович
    В роботі встановлено, що використання насипної насадки підвищує ефективність контакту фаз внаслідок розбивання частинок газорідинної суміші і співударів між тілами насадки і одночасно запобігає провалу рідини під час зниження або припинення подачі парогазової фази.
  • Ескіз
    Документ
    Використання проміжного віджимання для інтенсифікації екстрагування
    (2014) Чернелевський, Ігор Володимирович; Зав'ялов, Володимир Леонідович; Марценюк, Олександр Степанович
    В багатьох галузях харчової промисловості екстрагування відіграє важливутехнологічну роль. Проте екстрактори, що використовуються, не забезпечують високої інтенсивності процесу, тісного контакту фаз, що взаємодіють, і, як наслідок, - повного екстрагування цільових компонентів. Таким чином, створення високоефективного обладнання для екстрагування корисних компонентів з рослинної сировини та розробка оптимальних технологічних режимів екстрагування є актуальною задачею.
  • Ескіз
    Документ
    Розширення спектру адсорбентів для очищення цукрових розчинів
    (2014) Пастушенко, Ігор Миколайович; Марценюк, Олександр Степанович
    Вибір ефективних адсорбентів для очищення цукрових розчинів сприяє підвищенню якості товарного цукру, зростанню ефективності і зниженню вартості виготовленої продукції. Адсорбційне очищення дозволяє звільнити цукрові розчини від залишків барвних речовин, речовин колоїдної дисперсності і досягти ефекту освітлення, який відповідає Міжнародним нормам.
  • Ескіз
    Документ
    Шнековий екстрактор з проміжним віджиманням твердої фази
    (2014) Чернелевський, Ігор Володимирович; Зав'ялов, Володимир Леонідович; Марценюк, Олександр Степанович
    Процеси екстракції в системі «тверде тіло - рідина» з малою різницею густин рідкої і твердої фаз широко поширені у харчовій, хімічній та фармацевтичній промисловості.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження адсорбційних властивостей целюлози при очищенні цукрового сиропу
    (2014) Пастушенко, Ігор Миколайович; Марценюк, Олександр Степанович
    Порівняння адсорбційної здатності досліджених зразків целюлози при очищенні цукрових сиропів свідчить про переваги шунгіту. Проте, для більш якісного очищення сиропів бурякоцукрового виробництва перед адсорбером можна додавати целюлозу як фільтрувальний і адсорбційний матеріал. Comparison of adsorption capacity of the samples in the purification of cellulose sugar syrups evidence of benefits Shungites. However, for better purification manufacture of beet sugar syrup to the absorber can be added as a cellulose filter and adsorption material.
  • Ескіз
    Документ
    Абсорбери з псевдозрідженою насадкою
    (2014) Зеленський, Володимир; Марценюк, Олександр Степанович
    Абсорбери з псевдозрідженою насадкою можуть знайти застосування у харчовій промисловості для очищення газових викидів, коли рідка фаза містить тверді частинки.
  • Ескіз
    Документ
    Застосування палигорськіту для очищення мийних вод у виноробстві
    (2009) Мельник (Ткачук), Наталія Андріївна; Мельник, Людмила Миколаївна; Суходол, Вікторія Хомівна; Марценюк, Олександр Степанович
    Досліджена можливість очищення води після її багаторазового використання для ополіскування пляшок у виноробстві природним дисперсним мінералом – палигорськітом, який є безпечним, має низьку собівартість, добувається з українських родовищ.
  • Ескіз
    Документ
    Роль дисципліни «Процеси і апарати харчових виробницт» у фундаментальній і профілюючій підготовці фахівців з харчових технологій
    (2001) Малежик, Іван Федорович; Мельник, Людмила Миколаївна; Марценюк, Олександр Степанович; Копиленко, Анатолій Васильович