Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
11 результатів
Результати пошуку
Документ Утворення коливань в технологічних системах(2019) Гущик, Валентина Олександрівна; Марценюк, Олександр СтепановичВ роботі встановлено, що накладання коливань внесенням порівняно невеликої кількості додаткової енергії в періоди наростання амплітуди коливальних явищ дозволяє зменшити енергетичні витрати на інтенсифікацію процесів порівняно зі способом постійного підвищення рушійних сил у стаціонарних процесах.Документ Механізм фільтрування з використанням допоміжних фільтрувальних речовин(2019) Пастушенко, Ігор Миколайович; Марценюк, Олександр СтепановичВ роботі встановлено, що чим більше проявлена нестислива голчаста структура ФДР, тим ефективніше їх використання в процесах фільтрування цукрових сиропів, пива, вина, рослинних олій, фруктових соків.Документ Удосконалення колонних абсорбційних апаратів із ситчастими тарілками(2019) Волошко, Дмитро Олександрович; Марценюк, Олександр СтепановичВ роботі встановлено, що використання насипної насадки підвищує ефективність контакту фаз внаслідок розбивання частинок газорідинної суміші і співударів між тілами насадки і одночасно запобігає провалу рідини під час зниження або припинення подачі парогазової фази.Документ Використання проміжного віджимання для інтенсифікації екстрагування(2014) Чернелевський, Ігор Володимирович; Зав'ялов, Володимир Леонідович; Марценюк, Олександр СтепановичВ багатьох галузях харчової промисловості екстрагування відіграє важливутехнологічну роль. Проте екстрактори, що використовуються, не забезпечують високої інтенсивності процесу, тісного контакту фаз, що взаємодіють, і, як наслідок, - повного екстрагування цільових компонентів. Таким чином, створення високоефективного обладнання для екстрагування корисних компонентів з рослинної сировини та розробка оптимальних технологічних режимів екстрагування є актуальною задачею.Документ Розширення спектру адсорбентів для очищення цукрових розчинів(2014) Пастушенко, Ігор Миколайович; Марценюк, Олександр СтепановичВибір ефективних адсорбентів для очищення цукрових розчинів сприяє підвищенню якості товарного цукру, зростанню ефективності і зниженню вартості виготовленої продукції. Адсорбційне очищення дозволяє звільнити цукрові розчини від залишків барвних речовин, речовин колоїдної дисперсності і досягти ефекту освітлення, який відповідає Міжнародним нормам.Документ Шнековий екстрактор з проміжним віджиманням твердої фази(2014) Чернелевський, Ігор Володимирович; Зав'ялов, Володимир Леонідович; Марценюк, Олександр СтепановичПроцеси екстракції в системі «тверде тіло - рідина» з малою різницею густин рідкої і твердої фаз широко поширені у харчовій, хімічній та фармацевтичній промисловості.Документ Дослідження адсорбційних властивостей целюлози при очищенні цукрового сиропу(2014) Пастушенко, Ігор Миколайович; Марценюк, Олександр СтепановичПорівняння адсорбційної здатності досліджених зразків целюлози при очищенні цукрових сиропів свідчить про переваги шунгіту. Проте, для більш якісного очищення сиропів бурякоцукрового виробництва перед адсорбером можна додавати целюлозу як фільтрувальний і адсорбційний матеріал. Comparison of adsorption capacity of the samples in the purification of cellulose sugar syrups evidence of benefits Shungites. However, for better purification manufacture of beet sugar syrup to the absorber can be added as a cellulose filter and adsorption material.Документ Абсорбери з псевдозрідженою насадкою(2014) Зеленський, Володимир; Марценюк, Олександр СтепановичАбсорбери з псевдозрідженою насадкою можуть знайти застосування у харчовій промисловості для очищення газових викидів, коли рідка фаза містить тверді частинки.Документ Застосування палигорськіту для очищення мийних вод у виноробстві(2009) Мельник (Ткачук), Наталія Андріївна; Мельник, Людмила Миколаївна; Суходол, Вікторія Хомівна; Марценюк, Олександр СтепановичДосліджена можливість очищення води після її багаторазового використання для ополіскування пляшок у виноробстві природним дисперсним мінералом – палигорськітом, який є безпечним, має низьку собівартість, добувається з українських родовищ.Документ Роль дисципліни «Процеси і апарати харчових виробницт» у фундаментальній і профілюючій підготовці фахівців з харчових технологій(2001) Малежик, Іван Федорович; Мельник, Людмила Миколаївна; Марценюк, Олександр Степанович; Копиленко, Анатолій Васильович