Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Інноваційний продукт – високобілкові сухарні брикети для харчуванні туристів(2019) Махинько, Валерій Миколайович; Моцний, Антон БроніславовичТуризм – специфічна форма фізичної активності. І потребує спеціального харчування. Особливим видом туристичних раціонів є кишенькове харчування. Запропоновано з цією метою використовувати спеціально розроблений високобілковий сухарний брикет. Підібрано рецептури і параметри виготовлення таких виробів, що містять 17,5 % білка. Tourism is a specific form of physical activity. And it requires special nutrition. A special type of tourist rations is pocket food. It is proposed for this purpose to use a specially designed high-protein cracker. The formulations and manufacturing parameters of such products containing 17.5% protein are selected.Документ Комплексне збагачення хлібних виробів ізолятами рослинних білків(2018) Махинько, Валерій Миколайович; Прищепчук, Марина Олександрівна; Самбурський, Федір ГавриловичПроаналізовано вимоги нутриціології щодо норм вживання білка споживачами різного віку, статі та рівня фізичної активності. Вивчено білкові потреби організму спеціальних груп споживачів (спортсмени, туристи, військовослужбовці). Здійснено комплексне оцінювання якості білкової складової різних груп хлібних виробів за сучасними методиками PDCAAS і DIAAS. Запропоновано сумісне внесення сухої пшеничної клейковини (як технологічної добавки) та ізолятів (як білкових збагачувачів). Підібрано їх оптимальні співвідношення: ізолят сої:клейковина = 10:17, ізолят гороху: клейковина = 10:11, ізолят рису: клейковина = 9:12 % замість борошна. Запропоновано оптимальні параметри приготування хлібобулочних виробів з цими видами сировини. Встановлено зростання загальної кількості білка в готових виробах у 2…2,5 рази і збільшення вмісту лізину на 21…60 %. Підтверджено економічну доцільність виготовлення цих високобілкових хлібних виробів. The requirements of nutriciology on protein consumption rates by consumers of different age, gender and level of physical activity are analyzed. The protein needs of the organism of special consumer groups (athletes, tourists, military personnel) were studied. A comprehensive assessment of the quality of the protein component of various groups of bread products was carried out using modern methods PDCAAS and DIAAS. The proposed joint introduction of dry wheat gluten (as a technological additive) and isolates (as protein fortifiers). Their optimal ratios were selected: soy isolate: gluten = 10:17, pea isolate: gluten = 10:11, isolate trait: gluten = 9: 12% instead of flour. The optimal parameters for the preparation of bakery products with these types of raw materials are proposed. An increase in the total amount of protein in finished products by 2 ... 2.5 times and an increase in the lysine content by 21 ... 60% has been established. The economic feasibility of making these high-protein bread products has been confirmed.Документ Критерії класифікації білковмісних продуктів(2017) Махинько, Валерій Миколайович; Соколовська, Ірина Олександрівна; Самбурський, Федір ГавриловичРозглянуто критерії міжнародних та державних нормативних документів щодо класифікації харчових продуктів за вмістом білка: спільної програми ФАО/ВООЗ зі стандартів на харчові продукти «Кодекс Алиментаріус», технічного регламенту Євразійського економічного союзу (Митного союзу), рекомендацій Консультативних зборів експертів ФАО щодо оцінювання якості білка та проекту нового Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів». Показано, що на сьогодні не розроблено єдиного підходу до класифікації білковмісних продуктів. Більшість нормативних документів беруть до уваги лише кількість білка, хоча останні рекомендації ФАО пропонують враховувати і його біологічну цінність. The criteria of the international and state normative documents on the classification of food products on the protein content are considered: the FAO / WHO Common Food Standards Codex Alimentarius, the Technical Regulation of the Eurasian Economic Union (Customs Union), the recommendations of the FAO Expert Advisory Expert Meeting on the Quality of Protein and Draft new Law of Ukraine "On information for consumers on food products". It is shown that to date no uniform approach has been developed for the classification of protein containing products. Most normative documents only take into account the amount of protein, although FAO's latest recommendations also suggest that its biological value should be taken into account.Документ Вибір рослинних добавок для високобілкових хлібобулочних виробів(2016) Бережна, Оксана Павлівна; Махинько, Валерій МиколайовичЛюди, що мають підвищені білкові потреби (працівники IV категорії інтенсивності праці, спортсмени силових видів спорту тощо), повинні споживати щодня не менше 48 г рослинного білка. Для них розроблено хліб на основі ізоляту соєвого білка та сухої пшеничної клейковини. Однак засвоєння підвищених кількостей білка може бути ускладнено. Пропонується використовувати рослинні добавки, що покращують роботу кишково-шлункового тракту. People who have higher protein needs (employees category IV labor intensity, athletes of strength sports), you should consume daily at least 48 grams of vegetable protein. For them, developed a bread based on soy protein isolate and dry wheat gluten. However, the absorption of increased amounts of protein can be difficult. It is proposed to use a herbal supplements which improve the functioning of the gastrointestinal tract.